CRIZA DIN UCRAINA. Noi violenţe la Kiev, pe EUROMAIDAN

reportersite
07 august 2014, 14:59

euromaidanEuromaidanul de la Kiev a luat din nou foc.  Zeci de protestatari, care şi-au găsit refugiu în tabăra de corturi din centrul capitalei ucrainene, au incendiat cauciucuri.

Toate restaurantele şi cafenelele din apropiere au fost închise ore bune, potrivit publika.md.

Potrivit Russia Today, activiştii s-au luat la bătaie cu forţele speciale de poliţie, trimise să securizeze zona. Scandalul a izbucnit când ofiţerii au încercat să dărâme baricadele ridicate la începutul anului, când Euromaidanul a fost inima protestelor anti-guvernamentale de la Kiev. De atunci, unii au continuat să stea în corturi, deşi noua putere i-a somat în repetate rânduri să evacueze piaţa. Activiştii au aruncat cu pietre în poliţişti şi au dat foc unor mormane de cauciucuri, din care s-a ridicat un fum gros şi negru.

La operaţiunea de restabilire a ordinii în centrul capitalei ucrainene au participat atât forţele de ordine municipale, cât şi reprezentanţii Gărzii Naţionale şi cei ai batalionului „Kiev-1”, potrivit publika.md.

Poliţiştii au reţinut mai multe persoane înarmate care apărau baricadele pe Maidan. Aceştia erau dotaţi cu arme de foc şi aruncau cu cocktail-uri Molotov şi au opus rezistenţă poliţiei.

La această oră, ciocnirile de pe Maidan au încetat, iar forţele de ordine au plecat din zonă.