Sunday , June 4 2023

CRIZA DIN SIRIA. Rusia va trimite noi nave de război în Mediterana

siria

Rusia va trimite “în zilele următoare” o navă de luptă antisubmarin şi un crucişător lansator de rachete în Mediterana, în momentul în care occidentalii se pregătesc pentru posibile lovituri militare împotriva Siriei, a anunţat joi o sursă militară rusă, relatează AFP.
“Situaţia care se complică în estul Mediteranei cere din partea noastră o anumită adaptare în privinţa forţelor navale”, a declarat pentru agenţia Interfax această sursă din cadrul Statului Major al forţelor armate ruse, informează Mediafax.
“În zilele următoare, o navă de luptă antisubmarin se va alătura flotei” ruse deja prezente în această regiune, a precizat oficialul. “Mai târziu, i se va alătura un crucişător lansator de rachete din cadrul Flotei Mării Negre Moskva, care tocmai îşi încheie misiunea în Atlanticul de Nord şi va începe în curând o traversare a Atlanticului spre Strâmtoarea Gibraltar”, a adăugat el.
Altă sursă din cadrul Statului Major al forţelor navale ruse a declarat pentru agenţia oficială RIA Novosti că aceste schimbări în Mediterana nu au legătură cu tensiunile privind Siria, ci este vorba despre o “rotaţie prevăzută”.
Puteri occidentale, cu Statele Unite în frunte, păreau să amâne joi un posibil atac militar împotriva Siriei, exprimându-şi totodată – aşa cum a procedat preşedintele american Barack Obama – voinţa de a da o “lovitură de avertisment” Damascului în privinţa folosirii armelor chimice.

Vezi si

Din 15 iunie, cardurile pentru alimente și mase calde, încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei

O nouă tranşă de 250 de lei va fi încărcată, de la 15 iunie, pe …

One comment

  1. In criza din Siria se intampla ceea ce stim toti ca se intampla: cursa inarmarii, pentru ambele tabere implicate, care conteaza.
    Asteptam declaratiile SUA si Rusia, sa ne “distram” si actiunile, sa le traim. Dar, fiind insignifianti, cred ca, mai degraba, ne traiesc ele pe noi.