Tuesday , May 28 2024

Cristian Cioaca, adus in catuse la Parchet. El e acuzat de uciderea Elodiei

Cristian Cioacă urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.
La mai bine de cinci ani după dispariția Elodiei Ghinescu, Cristian Cioacă este acuzat de omor calificat și profanare de morminte și urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.
În luna septembrie, procurorii au făcut noi percheziţii în apartamentul poliţistului Cristian Cioacă din Braşov, pe care acesta îl deţinea împreună cu fosta soţie Elodia Ghinescu, de unde au prelevat probe noi.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au finalizat, în luna august 2010, rechizitoriul poliţistului Cristian Cioacă şi au dispus trimiterea acestuia în judecată pentru “furt între soţi”.
Potrivit rechizitoriului, s-a constatat că Cioacă şi-ar fi păgubit soţia de bunuri în valoare de 500.000 de lei şi pe familia acesteia de bunuri în valoare de 200.000 de lei. Printre lucrurile revendicate de familia Ghinescu se numără decoraţii militare, fotografii vechi de familie, văl de borangic, costume naţionale, o haină de blană şi două rochii de mireasă ale Elodiei.
De asemenea, din cabinetul de avocatură al Elodiei Ghinescu au dispărut bunuri precum: cărţi de specialitate, diplome, mobilier şi laptop. Cioacă nu a oferit nicio informaţie despre locurile unde s-ar afla bunurile. Mai mult, “pe parcursul urmăririi penale, el a refuzat să colaboreze cu organele de cercetare penală”, se menţionează în rechizitoriu.
Acesta este cel de-al patrulea dosar penal al lui Cioacă, după cel în care este acuzat de omorârea soţiei sale dispărute de la domiciliu, cel pentru violarea corespondenţei prin e-mail a acesteia şi cel al cărui obiect este anularea contractului de închiriere a garsonierei din cartierul Tractorul din Braşov.
Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit, soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă fiind principalul suspect în acest caz.

Vezi si

Deputatul Dan Vîlceanu a fost sancționat cu reducerea cu 50% a indemnizației de parlamentar timp de 6 luni, după bătaia cu Florin Roman

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, propunerea Comisiei juridice de penalizare a lui …