Tuesday , February 27 2024

Cristian Busoi, candidat oficial al PNL pentru Primaria Capitalei

busoi

Organizatia PNL Bucuresti a decis, miercuri seara, sa-l propuna candidat la Primaria Capitalei pe europarlamentarul Cristian Busoi.
“A fost un vot unanim” si este “o propunere pe care organizatia Bucuresti si-o asuma”, a declarat Busoi, intr-o interventie telefonica la B1 TV.
Propunerea urmeaza sa fie prezentata, vineri, in sedinta Consiliului National al PNL.
Co-presedintele PNL Alina Gorghiu declara, luni seara, ca liberalul care va candida la Primaria Capitalei anul viitor “ii va seduce pe bucuresteni” si sigur va castiga alegerile, insa nu a dezvaluit numele acestuia, spunand ca il vom afla pana la finalul acestei saptamani.
“Primaria Capitalei va fi castigata de PNL, avem candidati buni, o sa vedeti, la Consiliul National vom face aceasta propunere de validare a unuia dintre cei sondati si eu cred ca va fi validata”, a declarat Gorghiu.
Liderul liberal a mentionat ca principalul criteriu pe care bucurestenii vor ca primarul general sa il respecte, potrivit sondajelor facute pana acum de PNL, este sa fie “cinstit si onest”.
“Il avem si de aceea spun ca o sa catigam”, a subliniat Gorghiu, mentionand ca propunerea PNL este un om integru, indeplineste criteriile de profesionalism si sta bine in sondaje.
Posibili contracandidati
Cristian Busoi ar putea concura cu Gabriela Firea, din partea PSD, la Primaria Capitalei. Liderul social-democrat Liviu Dragnea anunta saptamana trecuta ca senatorul PSD poate fi “o varianta foarte buna” pentru Primaria Generala a Capitalei. Totusi, social-democratii nu au luat pana in acest moment o decizie.
De asemenea, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a recunoscut, luni, ca nu s-ar da inapoi de la a candida la Primaria Capitalei, insa a subliniat ca cel mai mult isi doreste ca formatiunea sa, ALDE, sa ajunga in Parlament.
Si Traian Basescu a sugerat recent ca nu exclude o posibila candidatura la Primaria Bucuresti. Referitor la ipoteza lansata de Elena Udrea, fostul presedinte nu a confirmat nimic, dar a lasat o usa deschisa.
“Nu stiu de unde a lansat Elena Udrea aceasta posibilitate. Nu spun nici nu, nici da. Abia construim un partid. Nu mi se pare ca cineva care a fost presedintele Romaniei mai intra intr-o competitie locala, dar in politica nu faci intotdeauna ce vrei, ci ce trebuie. Este cale lunga pana acolo”, a explicat Basescu.

Vezi si

Ministrul Finanțelor anunță că inspectorii antifraudă vor fi înarmați în timpul controalelor

Inspecţiile antifraudă vor fi făcute nu de către inspectorii de la nivelul regionalelor ANAF, ci …