Friday , April 9 2021

Cristi Borcea și fostul șef al arbitrilor Vasile Avram, audiați la DIICOT

borcea

Fostul finanțator al clubului de fotbal Dinamo Cristi Borcea și fostul șef al arbitrilor Vasile Avram au fost aduși, în această dimineață, la sediul DIICOT pentru a fi audiați în dosarul FRF. În acest caz, oamenii legii anchetează dispariția unui milion de euro din fondurile Federației Române de Fotbal.
Cristi Borcea este audiat la DIICOT în dosarul FRF în calitate de martor, informează Realitatea TV.
Procurorii au audiat, în acest caz, mai multe personalități din lumea fotbalului românesc, printre care fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, fostul vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Patriţiu Abrudan, preşedintele FC Braşov, Cornel Șfaițer, reprezentantul cluburilor de Liga a 2-a în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, Ștefan Stana.
Potrivit anchetatorilor, între anii 2010 şi 2012 s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, care avea ca scop însuşirea de către mai multe persoane a 1 milion de dolari. Astfel, banii ar fi fost supuşi unui proces de “reciclare”, fiind transferaţi succesiv prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice.
Infracțiunile vizate de acest dosar sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.
Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, că instituția de la Casa Fotbalului a furnizat documentele cerute până în prezent și va sprijini în continuare ancheta DIICOT care vizează fosta conducere a FRF.
 
 

Vezi si

Cîțu anunță că de la 1 august am putea renunța la mască, dacă vor fi 10 milioane de persoane vaccinate

Premierul Florin Cîțu spune că dacă românii se vor vaccina, România ar putea reintra în …