Sunday , October 2 2022

Crin Antonescu vrea demisia ministrului Culturii, Daniel Barbu, după declaraţiile privind bugetul anti-HIV

crin-antonescu

Preşedintele PNL crede că ministrul Culturii, liberalul Daniel Barbu, ar trebui să demisioneze. Reacţia lui Crin Antonescu vine după declaraţia şocantă a lui Barbu, care a spus că bugetul alocat prevenirii şi controlului HIV/Sida este prea mare.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, crede că declaraţiile ministrului liberal al Culturii, Daniel Barbu, despre bugetul alocat cpmbaterii HIV/Sida ar trebui să genereze demisia.
“E greu să-ţi imaginezi care e resortul unor asemenea declaraţii, gafe. E intru totul trist că intelectuali adevăraţi, oameni care au citit atâtea cărţi şi care au şi scris câteva cărţi cu adevărat bune, pot face asemenea declaraţii”, a spus Crin Antonescu.
“N-am apucat să discut cu Barbu acest lucru, dar punctul meu de vedere e că aşa ceva, indiferent de motivele care au generat-o, sunt de natură sa genereze demisia unui ministru”, a adăugat liderul PNL. “Vom avea sedinţa biroului politic la începutul săptămânii viitoare. Destituirea unui ministru nu se face cand daţi dumneavoastră telefon”, a mai spus Antonescu, vorbind cu ziariştii.
Ministrul Daniel Barbu a participat, duminică, la o serie de manifestări denumite SpectActor de la Teatrul Naţional din Craiova, iar, la finalul acestora, a răspuns mai multor întrebări venite din rândul celor prezenţi în sala de spectacole.
Printre răspunsurile ministrului s-a numărat şi cel în care a făcut referire la suma mare alocată pentru programul de prevenire şi combatere HIV/SIDA: “La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”, a spus ministrul Daniel Barbu.

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …