Tuesday , October 4 2022

Crin Antonescu și soția sa, Adina Vălean, au ajuns la DNA

Senatorul Crin Antonescu a ajuns, vineri, în jurul orei 10.00, la sediul DNA Ploieşti. Fostul lider liberal a declarat că nu ştie în ce dosar a fost citat, dar că bănuieşte că este vorba despre “denunţuri mincinoase”.
crin antonescu

 El a venit alături de soția sa, Adina Vălean, și a spus că va da declarații despre acuzațiile legate de cumpărarea unui apartament. “În calitate de martor. Nu cunosc exact în ce dosar, presupun că este vorba despre denunţurile mincinoase despre care atât aţi discutat la adresa mea”, a declarat Crin Antonescu.
El va fi audiat în legătură cu un apartament pe care l-ar fi cumpărat la un preţ subevaluat de la fiul fostului şef al SRI, Virgil Măgureanu.
Fosta noră a lui Măgureanu, Alina Petre, ar fi depus un denunţ la DNA în care arăta că Antonescu şi soţia sa, europarlamentarul Alina Vălean, au achiziţionat un apartament de lux la jumătate din preţul său de piaţă, diferenţa fiind achitată de compania Romprest, prin achiziţionarea, în acelaşi imobil, a unui apartament la un preţ supraevaluat.
Alina Petre ar fi arătat în denunţul său că, în schimbul acestui favor, Antonescu trebuia să asigure prelungirea contractelor pe care compania Romprest le avea cu Primăria Sectorului 1, condusă de liberalul Andrei Chiliman.
Denunţul împotriva lui Crin Antonescu vizează mai multe fapte de corupţie şi asimilate corupţiei, comise atât de el, cât şi de soţia sa, europarlamentarul Adina Vălean: “Fals în declaraţile de avere, uz de fals, declaraţii false în înscrisuri private, trafic de influenţă, inclusiv el, cât şi Adina (Vălean, n.r.). Traficul de influenţă s-a făcut atât la Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 la acea vreme, cât şi la Sorin Oprescu, primarul municipiului Bucureşti. Avem şi probe: acte, înscrisuri, documente şi martori”, a explicat avocatul Alinei Măgureanu.
 

Vezi si

Două dosare penale în cazul deputatului Bălășoiu: de act sexual cu un minor și de viol

Procurorii Parchetului General s-au autosesizat şi au început urmărirea penală in rem pentru act sexual …