Friday , August 19 2022

Crin Antonescu il vrea pe Johannis in conducerea PNL dupa congresul partidului

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că începând de miercuri este mebru PNL, precizând că a luat această decizie în urma invitaţiei lansate de liderul PNL, Crin Antonescu. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, având în vedere că peste două zile este congresul partidului, nu ar vrea să fie ratată ocazia de a-l avea pe Klaus Johannis în conducerea formaţiunii.
El a spus că a acceptat să devină membru PNL în urma invitaţiei lui Crin Antonescu.
“Această invitaţie m-a onorat, mi-a dat ceva de gândit şi rezultatul este cel de astăzi”, a spus Johannis, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu.
Întrebat dacă este avută în vedere cooptarea lui Klaus Iohannis într-o funcţie de conducere în PNL, Crin Antonescu a răspuns: “Întotdeauna PNL a fost un partid deschis şi a vrut în rândurile sale oameni care să spună ceva. Avem un congres peste două zile şi nu aş vrea să ratăm ocazia ca un om de talia lui Johannis să fie în conducerea partidului”.
Antonescu a precizat că nu el decide acest lucru, ci forurile partidului.
Liderul PNL Puiu Haşotti a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că primarul oraşului Sibiu, Klaus Johannis, se va înscrie în PNL, ceea ce “nu ar ar avea efect” asupra mandatului acestuia de primar.
Klaus Johannis se află la cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului.
El este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar din 2001 este preşedintele formaţiunii.
Klaus Johannis s-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la Primărie, cu scopul de a obţine mandate de consilieri locali.
Johannis a fost în relaţii bune cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL din 2004, iar în 2007, când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, acestea au devenit şi mai strânse, în urma vizitelor repetate pe care şeful statului le-a făcut la Sibiu.
Înaintea alegerilor locale din 2008, însă, relaţia s-a rupt, după ce Daniel Thelmann, primarul Mediaşului, a plecat din FDGR pentru a candida pe listele PDL, câştigând, de altfel, un nou mandat.
În octombrie 2009, după căderea Guvernului Boc, Klaus Johannis a fost propus de PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţi pentru postul de premier, mandatul său urmând să fie formarea un guvern care să gestioneze problemele economice urgente şi să asigure organizarea de alegeri prezidenţiale. În schimb, preşedintele Traian Băsescu l-a preferat pe consilierul BNR Lucian Croitoru.

Vezi si

Admiterea la colegii se va da după Evaluarea Naţională obligatorie, din 2024, iar proba de Română la Bac va include gramatică

Ministrul Educaţiei a anunţat modificări la legile pe care le-a propus, după ce a negociat …