Tuesday , September 27 2022

Crin Antonescu: Basescu NU va reveni la Cotroceni

Preşedintele interimar a spus la Realitatea TV că CCR va valida referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din funcţie.
“Dl Traian Băsescu nu va reveni la Cotroceni, şansele sale de a reveni la Cotroceni sunt infime. Eu cred intr-un verdict corect, după dezbateri, după presiuni pe care nu le facem noi, cred intr-un verdict corect al CCR ce va da intâietate legii. Cred intr-un verdict de validare a referendumului şi de demitere a lui Traian Băsescu. Dacă un verdict cu 6 la 3, referendumul nu a fost valid, nu e corect, nu ne convine, dar respectăm asta”, a declarat Crin Antonescu.
Antonescu a arătat că, dincolo de acuzaţiile privind presiunile, crede într-un verdict corect al CC care va da întâietate legii şi realităţii şi care va decide validarea referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu.
Antonescu a arătat că suspendarea lui Traian Băsescu nu este un fel de festival, şi a respins “legenda” că iniţiatorul acestei suspendări este el.
“Nu este adevărat, dar deloc, deloc”, a spus Antonescu, respingând şi ideea că Dan Voiculescu s-ar afla în spatele suspendării.
Potrivit lui Antonescu, Voiculescu este un om de afaceri puternic, bogat, cu un trust de presă foarte puternic şi foarte performant, dar afirmaţiile că acesta ar decide în USL sunt nişte aberaţii.
“Dan Voicuelscu a venit foarte rar, cred că de trei patru ori de când s-a format USL, la nişte discuţii, şi este foarte puţin prezent în viaţa USL”, a mai spus preşedintele interimar.
Întrebat dacă la o confruntare la prezidenţiale s-ar teme mai mult de Mihai Răzvan Ungureanu sau de Sorin Oprescu, Antonescu a răspuns la Realitatea TV: “De Departamentul de Stat al Statelor Unite”.

Vezi si

Inspectorii școlari generali, convocați la minister: Vor fi asigurate condiții în sezonul rece

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat luni la minister inspectorii generali școlari din țară pentru …