Sunday , September 25 2022

Crin Antonescu amenință cu ruperea USL: "Victor Ponta a dus o viață bună cu mine"

crin-antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, că premierul Victor Ponta a dus o “viaţă bună” până acum cu el şi cu PNL, deoarece au fost un “partener ireproşabil” din punct de vedere politic, menţionând că liberalii nu susţin PSD pentru că le-ar tremura “chiloţeii la prezidenţiale”.
Crin Antonescu a fost întrebat într-o emisiune televizată cum apreciază afirmaţia lui Victor Ponta legată de faptul că în trei ani de zile nu l-a atacat pe liderul PNL în public. Crin Antonescu a ţinut să sublinieze că declaraţia premierul nu trebuie interpretată în sensul că el l-ar fi atacat constant în trei ani de zile şi Victor Ponta ar fi avut o viaţă grea, scrie Mediafax.
“A dus o viaţă bună (Victor Ponta – n.r.), a avut un partener ireproşabil din punct de vedere politic, cum n-a mai întâlnit şi nu o să mai întâlnească în lunga sa carieră politică – îndrăznesc să mai fac o previziune – şi din punctul acesta de vedere nu l-am atacat. Am avut o divergenţă majoră legată de coabitare, am spus-o, am trecut peste ea, dar trebuie să înţeleagă următorul lucru: că duce viaţa bună, şi trebuie să înţeleagă tot PSD, că primul-ministru pesedist şi PSD duc o viaţă bună cu aliatul lor PNL şi Antonescu nu pentru că ne-ar tremura chiloţeii că nu o să ne mai susţină la prezidenţiale, ci pentru că acest Guvern trebuie să reuşească, ci pentru că acest Guvern şi această majoritate trebuie să-şi respecte cuvântul faţă de români. Dacă pot înţelege asta, va fi bine. Dacă nu, nu mă vor susţine la prezidenţiale şi, cu asta, multă sănătate şi mulţumim pentru colaborare”, a afirmat Antonescu.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, că are încredere “mai mică” în premierul Victor Ponta după episodul legat de Roşia Montană, mai mică inclusiv decât cea din momentul desemnării Laurei Codruţa Kovesi la DNA, precizând că în prezent situaţia din USL este “complicată”. Liderul PNL a fost întrebat și dacă îl mai consideră pe premier “prieten”. “Sunt coleg de serviciu public”, a replicat Antonescu într-o emisiune televizată.
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că în cadrul USL l-a întrebat pe Victor Ponta dacă nu doreşte să retragă proiectul privind Roşia Montană şi apoi să-l asume în termenii Guvernului, dacă este convins de utilitatea şi necesitatea acestuia, precizând că premierul “nu a fost favorabil” variantei.
Antonescu a fost întrebat, joi, dacă în şedinţa USL a fost invocată posibilitatea retragerii proiectului privind Roşia Montană din Parlament.
“Am trecut repede în revistă cele petrecute şi unde au existat disfuncţiile, ca să zicem aşa, de comunicare. Eu i-am propus premierului sau l-am întrebat ce poziţie are – şi premierul şi alţi câţiva miniştri, că erau şi doi vicepremieri -, dacă nu socoteşte, în condiţiile în care este convins de utilitatea, de necesitatea şi de urgenţa proiectului, să retragă proiectul de lege şi să-l asume în termenii Guvernului. Domnia sa nu a fost favorabil unei asemenea variante, spunând că a plecat în Parlament, doreşte în Parlament”, a afirmat Antonescu.

Vezi si

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele din România

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele …