Sunday , January 29 2023

Costul standard pentru elevi și copii care merg la creșă și la grădiniță crește cu 7%

Costul standard pentru fiecare antepreșcolar, preșcolar sau elev pentru anul în curs crește de la 6.386 de lei la 6.834 de lei în baza unei hotărâri aprobate miercuri de Executiv.

„Guvernul a decis fonduri mai consistente alocate educației. Prin hotărârea aprobată astăzi, costul standard pentru fiecare antepreșcolar, preșcolar sau elev pentru anul în curs crește de la 6.386 lei la 6.834 de lei. Costul se aplică pentru toate cheltuielile cu salarii, sporuri, indemnizații și alte drepturi salariale în bani, care sunt stabilite prin lege alături de contribuțiile aferente acestora. Majorarea este de 7% în raport cu anul trecut și are loc în condițiile creșterii salariilor în sistemul de învățământ, ca urmare a aplicării prevederilor OUG 168 din 2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, în plus, prin hotărârea adoptată, valoarea costului standard pentru fiecare antepreșcolar, preșcolar sau elev pentru anul 2023 privind cheltuielile cu pregătirea profesională, evaluarea periodică a elevilor și cheltuielile prevăzute la articolul bugetar bunuri și servicii crește de la 485 la 570 de lei. „O creștere de peste 17% față de anul precedent, care include indicii prețurilor de consum în luna octombrie 2022, față de octombrie 2021”, a precizat acesta.

Vezi si

CNSU decretează stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea …