Saturday , September 24 2022

Coronavirus Italia: 79 de morți și 2.500 de îmbolnăviri. Bergamo ar putea intra in carantina

Coronavirusul face tot mai multe victime în Italia. Potrivit celui mai recent bilanț, 79 de persoane au murit. 27 dintre ele doar în ultimele 24 de ore. În plus, sunt peste 2.500 de îmbolnăviri.

Guvernul îi sfătuieşte pe oameni să nu stea aproape unii de alţii, iar pe cei în vârstă – să nu iasă din casă.

Inclusiv Papa Francisc a fost testat pentru COVID-19. Potrivit ziarului ″Îl Messagero″⁣, rezultatul este negativ.

Primul deces cauzat de coronavirus a fost confirmat şi în Spania. În Iran, 77 de oameni au fost răpuși de virus, iar în Franţa numărul celor care au murit a ajuns la patru.

De asemenea, două noi cazuri de îmbolnăvire au fost semnalate la New York.

Numărul tot mai mare de decese din cauza coronavirusului îi determină pe oficialii italieni să refacă strategia pentru limitarea răspândirii virusului.

După ce luna trecută a fost instituită carantină în zece localităti mici din Lombardia, acum ar putea fi luată aceeași măsură și pentru orașul Bergamo, dar și pentru împrejurimi, unde trăiesc în total peste 120 de mii de oameni.

Angelo Borrelli, directorul serviciului de protecţie civilă: „Aceasta este o săptămână crucială pentru a vedea cum se va răspândi infecţia în ţară. Avem o serie de abordări şi de planuri. Pe baza acestor variante, vom decide dacă vom aplica planuri de acţiune mai stricte sau mai relaxate.”

Deocamdată, în fața marilor spitale din nordul țării sunt instalate corturi în care se poate face o triere a persoanelor suspectate de îmbolnăvire.

stirileprotv.ro

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …