Thursday , December 7 2023

Coreea de Nord marchează 101 ani de la naşterea fondatorului tarii şi ar putea lansa o rachetă

coreea de nord copii

Coreea de Nord marchează luni 101 ani de la naşterea lui Kim Il-Sung, fondatorul ţării, pe fondul ameninţărilor pe care ţara le-a emis la adresa SUA, Coreei de Sud şi Japoniei.
Liderul nord-coreean Kim Jong-Il a fost prezent la mausoleul Kumsusan pentru a-şi prezenta tributul faţă de liderii anteriori ai ţării. Străzile din Phenian sunt decorate cu steaguri şi bannere pentru manifestarea care ilustrează unul dintre cele mai puternice culte ale personalităţii din lume, informează BBC.
Există speculaţii conform cărora Coreea de Nord va folosi aniversarea lui Kim Il-Sung pentru a lansa o rachetă nucleară.
Coreea de Nord a proferat o serie de ameninţări în ultimele săptămâni, avertizând că ar putea lansa atacuri nucleare preventive împotriva Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei, după o serie de sancţiuni internaţionale adoptate ca urmare a unor teste balistice şi nucleare.
Intenţiile tânărului conducător nord-coreean Kim Jong-Un sunt un mister, însă comportamentul său belicos, chiar dacă reprezintă doar o fanfaronadă, este “foarte periculos”, a declarat sâmbătă la Shanghai şeful diplomaţiei franceze.
“Nu se ştie ce are în minte. Vrea să se impună în faţa armatei coreene, pentru a obţine un fel de credit pentru ca mai apoi să ceară ceva în schimb?”, se întreabă Laurent Fabius.
“Însă este foarte periculos, deoarece chiar dacă este în parte o fanfaronadă, se poate derapa”, a continuat ministrul francez al Afacerilor Externe, sosit în China în perspectiva viitoarei vizite a preşedintelui francez François Hollande.

Vezi si

Oficial: Fostul premier Florin Cîțu, pus sub urmărire penală în dosarul vaccinurilor anti-COVID. 43,3 milioane de doze achiziționate în plus de România

Fostul premier Florin Cîțu a fost pus oficial sub urmărire penală miercuri, 6 decembrie, de …