Monday , October 3 2022

Copilul salvat din puț – în stare critică. A facut stop cardiac si a fost resuscitat

copil scos din put

Copilul de un an și nouă luni căzut în puț într-o localitate din județul Teleorman și salvat marți seară după aproape zece ore de încercări este în stare generală critică, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului “Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru.

Potrivit acesteia, copilul a fost adus la spital ventilat și intubat mecanic și a avut nevoie de resuscitare după un stop cardiac.
“Diagnosticul este de hipotermie severă. Status postresuscitare — este pe suport ventilator, perfuzie de rehidratare. Va merge pe secție de terapie intensivă”, a explicat medicul.
Băiețelul de un an și opt luni salvat din fântâna de la Balta Sărată a fost transportat cu elicopterul SMURD la București, la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, după ce a fost evaluat de medicii aflați la fața locului, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU “A.D. Ghica”, Gelu Dragomir.
Potrivit salvatorilor, copilul se afla într-o stare bună ținând cont de condițiile în care a stat pe parcursul zilei.
“Timpul este extrem de important. Am mers cu alternative încercate simultan. Copilul era conștient. Orice alternativă aleasă presupunea un risc foarte mare pentru că pământul putea să cedeze, dar și pentru că acel copil putea să scape prin dispozitive”, a declarat locotenentul colonel Cristian Radu, împuternicit prim-adjunct al inspectorului general al IGSU.
După aproximativ zece ore de încercări, copilul a fost scos la suprafață cu tot cu pompa de sub el. Pe parcursul operațiunilor de salvare, băiețelul a stat cu aproape jumătate din corp sub apă.
Echipele de intervenție au încercat scoaterea acestuia cu ajutorul unor tije, dar au încercat și să sape un șanț paralel cu fântâna, ca un canal de legătură cu băiatul.
Pentru scoaterea lui la suprafață au intervenit autorități locale, forțe ale ISU București-Ilfov, ISU Olt și Dolj.
Mama copilului a primit vestea salvării băiatului la spital, unde a fost transportată după-amiază cu ambulanța pentru că a intrat în șoc după ce băiețelul a căzut în puț.
UPDATE  – Copilul căzut în fântână în Balta Sărată a fost scos de salvatori
Salvatorii au reușit să scoată copilul căzut într-o fântână în comuna Balta Sărată după mai bine de opt ore de încercări.
Copilul, un băiat în vârstă de un an și opt luni, a fost evaluat de cadrele medicale și preluat de un elicopter SMURD.
“Noi am reușit să ducem la bun sfârșit operațiunea de salvare. A fost o intervenție dificilă. Este cea mai mare bucurie a noastră. Copilul este în viață. S-a reușit cu ajutorul a două tije să agățăm și pompa, și copilul și să îl aducem centimetru cu centimetru la suprafață în siguranță. Se lucra concomitent pe două planuri de acțiune. Unul trebuia să aibă succes” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU ‘A.D. Ghica’, Gelu Dragomir.

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …