Friday , July 1 2022

Copilul care a intrat în comă după o anestezie făcută la o clinică stomatologică a murit

Copilul în vârstă de 4 ani și opt luni a murit miercuri seară după ce a făcut un al treilea stop cardiorespirator și nu a mai putut fi salvat. Decesul a fost declarat după ora 18:00, iar părinții au fost alături de el.

„În urmă cu aproximativ jumătate de oră copilul a murit. A făcut stop cardio-respirator și nu a putut fi resuscitat. Părinții au fost alături de el”, a spus Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Copilul a intrat marți în comă în urma unei anestezii generale efectuată luni la un cabinet stomatologic privat din Pitești.

El era ținut în viață doar de aparate, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

Astăzi, ministrul demis al Sănătății, Victor Costache, a declarat că tragedia copilului nu trebuie să se repete și că modul în care s-a comportat medicul e un „derapaj”.

Marți, medicul anestezist a declarat că tipul de sedare folosit în cazul copilului este o practică folosită des. „Am experiență de peste 400 de copii anesteziați așa”, a menționat bărbatul.

Inspectorii sanitari au decis interzicerea activității de anestezie-analgosedare în toate cele 5 cabinete medicale din clinica stomatologică din Pitești până la intrarea în legalitate având în vedere că în Autorizația Sanitară de Funcționare eliberată de DSP Argeș nu era înscrisă și activitatea de anestezie-analgosedare, și au sancționat clinica cu o amendă contravențională în valoare de 20.000 lei.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti s-au autosesizat în acest caz. Poliţiştii au deschis și ei o anchetă.

digi24.ro

Vezi si

ANPC: Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat

Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor …