Saturday , April 20 2024

Conturi atribuite PF Daniel, pe Facebook

Patriarhia Română precizează, marţi, după ce pe platforma de socializare Facebook au apărut trei conturi care par a fi atribuite PF Daniel, că acestea sunt iniţiative personale ale unor utilizatori anonimi şi că ele funcţionează, deşi Patriarhul a cerut de mai multe ori închiderea lor.
“Niciunul dintre aceste conturi nu are acordul sau binecuvântarea Patriarhului României, ci sunt iniţiative personale ale unor utilizatori anonimi”, precizează Patriarhia Română, într-un comunicat de presă.
Patriarhia susţine că, deşi a sesizat de mai multe ori administratorul Facebook asupra acestor conturi false atribuite PF Daniel şi a solicitat închiderea acestora, totuşi ele continuă să funcţioneze şi să-i inducă în eroare pe cei care le accesează.
Pe Facebook există trei conturi care, după nume, par a-i aparţine Patriarhului Daniel.
Unul dintre ele este realizat sub numele “Preafericitul Patriarh”, însă informaţiile din profilul realizat de utilizatorul care foloseşte acest nume arată că el nu este una şi aceeaşi persoană cu Patriarhul, întrucât la categoria “preferinţe muzicale”, spre exemplu, utilizatorul a completat “black metal”. Totuşi, titularul acestui cont a reuşit să adune 20 de prieteni.
Un alt cont este făcut sub numele “Patriarhul Daniel Dani Boo”, şi acest utilizator folosind o fotografie de-a Patriarhului Daniel. Şi în acest caz, informaţiile din profilul realizat de utilizator arată că respectivul cont este o glumă. Astfel, la “Biografie”, titularul contului a scris “îmi place să bântui pe unde apuc, să bag frica în oameni”, iar la rubrica “Citate favorite” apare mesajul “bat câmpii cât cuprinde…”. Titularul acestui cont are 289 de prieteni.
Cel de-al treilea cont, realizat sub numele “Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, este un “brand page” şi nu un cont de utilizator, ceea ce înseamnă că nu te poţi “împrieteni” cu titularul, ci poţi să “apreciezi” respectivul produs.
Este genul de cont de Facebook la care au apelat majoritatea persoanelor publice, care în acest fel au “fani”, nu “prieteni”. Pagina nu conţine niciun fel de informaţie despre titularul său. Cel care l-a realizat a postat doar aproximativ 30 de fotografii cu subiect religios, având, până în prezent, aproape 40 de “fani”.

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …