Thursday , February 22 2024

Contul de mail al șefului SRI, spart de un hacker

maior

George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii, face parte din cele mai noi victime ale cunoscutului hacker, Guccifer, specializat în spargerea căsuţelor de email ale politicienilor din întreaga lume. Potrivit ultimelor informaţii, şefului SRI i-a fost accesat abuziv contul Yahoo de mail şi i s-a schimbat parola de acces.
Purtătorul de cuvânt al SRI a confirmat pentru „Adevărul” faptul că a fost spart contul de email al directorului Serviciului Român de Informaţii. „Putem confirma că a fost spart un cont de email privat al domnului Maior. Este vorba despre un cont Yahoo, utilizat doar în chestiuni academice şi gestionat de un asistent al domnului director”, a declarat Sorin Sava, purtător de cuvânt. Acesta a adăugat că este vorba despre un cont vechi, utilizat doar în scopuri academice, acesta fiind şi profesor universitar.
Şeful SRI a comentat şi el situaţia, prin intermediul biroului de presă. „Micul Guccifer va fi prins şi va fi judecat după legile în vigoare”, a declarat Maior.
Idila dintre europarlamentarul PSD Corina Creţu şi fostul secretar de stat din timpul administraţiei Bush, Colin Powell, a ieşit la iveală după ce Guccifer a postat, pe contul său de Facebook, corespondenţa dintre cei doi.
realitatea.net

Vezi si

Lidl retrage un sortiment de biscuiți care poate conține corpuri străine metalice

Compania de retail Lidl a notificat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor cu …