Controale la toate hipermarketurile din țară. Pe rafturi s-ar fi găsit produse expirate din carne

reportersite
21 februarie 2014, 11:28

raft mancareAutoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor realizează cel mai amplu control la supermarketurile și hipermarketurile din țară. Inspectorii dețin informații cum că pe rafturi ar fi ajuns produse din carne expirate, apoi reambalate. 

Toate hipermarketurile din ţară sunt controlate la această oră de inspectorii ANPC. Lanţurile de magazine sunt bănuite că au pus la vânzare produse expirate din carne, care au fost reambalate şi etichetate la o fabrică din Braşov. Controalele au început încă de ieri, când peste 6 tone au fost retrase și au fost date amenzi în valoare de peste 77 de mii de lei.

Totul a pornit de la o reclamaţie la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului. Inspectorii au mers pe teren şi au descoperit că plângerea a fost reală.

Mai exact, ei au constatat că lanţul de magazine reambala rămăşiţe de mezeluri şi capete de salamuri cu puţin timp înainte de data de expirare. După ce erau reambalate, acestea erau puse, din nou, la vânzare, cu o dată nouă de expirare.

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a demarat un control tematic ce a avut ca obiect verificarea calităţii şi conformităţii unor produse alimentare – salam feliat, capete de salam, precum şi felii de şuncă ambalate, produse care aveau data durabilităţii minimale depăşită şi modificată de către ambalator. Produsele se aflau la comercializare într-un lanţ de supermarketuri din toată ţara. […] Produsele ambalate în vid aveau data durabilităţii minimale modificată de ambalator, având data durabilităţii minimale depăşită de aproximativ 2 luni”, transmiteau joi cei de la ANPC într-un comunicat.

digi24.ro

reportersite