Tuesday , December 5 2023

Contre la Ministerul Sănătății în legătură cu distribuirea pastilelor de iod. Secretarul de stat Brădățan “nu era la curent cu acest subiect”

Ministerul Sănătății respinge declarațiile secretarului de stat Tiberius Marius Brădățan, care a spus luni că pastilele de iodură de potasiu vor fi împărțite oamenilor numai în caz de incident nuclear.

”Comprimatele de iodură de potasiu trebuie administrate către persoanele eligibile în cazul pericolului de expunere la radiații ca urmare a unui incident nuclear. Ministerul Sănătății lucrează la organizarea unui sistem de distribuție gratuită către populație care va fi operaționalizat după ce campania de informare publică asupra acestui subiect se va încheia. Domnul secretar de stat Tiberius Bradațan a prezentat doar un punct de vedere personal, nefiind la curent cu acest subiect”, a transmis luni seara biroul de presă al Ministerului Sănătății.

Tiberius Brădățan a spus la Europa FM că cele 30 de milioane de pastile produse de curând de Antibiotice Iași rămân la Direcțiile de Sănătate Publică.

„Nu vor fi distribuite persoanelor care ar putea fi afectate decât în contextul în care va fi nevoie, lucru pe care nu și-l dorește nimeni, adică să avem un accident nuclear sau o astfel de situație care să impună administrare de iod tuturor cetățenilor. Ele vor fi distribuite în momentul în care vom avea, ferească Dumnezeu, un eveniment de tipul celor nucleare”, a afirmat Brădățan.

Vezi si

Sondaj INSCOP. Geoană, Kovesi şi Boc, pe primele locuri în topul încrederii românilor

Adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, şi …