Tuesday , May 11 2021

Consultări la Cotroceni. UDMR: "Se conturează un Guvern şi un premier TEHNOCRAT"

Preşedintele Klaus Iohannis are, marţi, o nouă rundă de consultări cu reprezentanţii partidelor parlamentare pentru desemnarea viitorului premier. Mai multe nume au fost vehiculate pentru funcţia de şef al Executivului, printre acestea numărându-se cele ale lui Dacian Cioloş şi Călin Georgescu.
Gabriel Oprea, după consultări: “Ne-am inteles repede. UNPR este un partid serios, care întodeauna s-a ţinut de cuvânt. Niciodată nu a dat jos un Guvern pe care l-a susţinut.
Liviu Voinea (propus de PSD) poate fi o formulă de premier, insă (…) UNPR consideră că preşedintele României trebui să desemneze un premier competent”.
 

Liderul UDMR, Kelemen Hunor
Liderul UDMR, Kelemen Hunor
Kelemen Hunor, dupa discutiile cu preşedintele Klaus Iohannis: “Se conturează un Guvern tehnocrat, condus de un prim-ministru tehnocrat care va avea libertatea de a-şi alege cabinetul. Pe primul loc vor sta acele conditii de integritate pe baza cărora se va face nominalizarea premierului şi a ministrilor. (…) Rămâne un Guvern care va funcţiona un an de zile şi pentru acest lucru va avea nevoie de un spirjin politic paralmentar”
Kelemen Hunor a arătat că UDMR va aştepta nominalizarea premierului şi programul cu care cel desemnat va veni, urmând ca apoi să decidă poziţia formaţiunii în Parlament.
“În principiu, consideram ca, in aceste conditii, este o solutie buna, dar aşteptam şi detaliile. Primul detaliu, extrem de important, este cine va fi desemnat să formeze noul Guvern”, a precizat liderul UDMR.
Kelemen Hunor a precizat că reprezentanții UDMR nu au făcut o propunere de premier, doar au conturat un profil a viitorului șef al guvernului.
“Săptămâna trecută am spus gen Dacian Cioloș, gen Bogdan Olteanu. Nu am făcut o nominalizare, că este un atribut al președintelui, dar eu cred ca profilul pe care l-am conturat eset un profil important”, a declarat Kelemen Hunor.
 
 

Vezi si

Liber la pelerinaje religioase. Competiții sportive, concerte și spectacole-pilot pentru cei vaccinați, care au avut Covid sau au test negativ – noile relaxări adoptate de Guvern 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că Guvernul a adoptat luni …