Wednesday , May 12 2021

Constantin Nicolescu este la terapie intensivă după o operaţie care a durat şapte ore

Constantin Nicolescu a fost luat cu ambulanta de la Tribunal

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este internat la Secţia terapie intensivă a Spitalului “Floreasca” după o operaţie pe cord deschis care s-a încheiat duminică, la miezul nopţii.

Intervenţia chirurgicală în care medicii i-au făcut lui Nicolescu mai multe bypass-uri aorto-coronariene a durat şapte ore, au spus surse medicale.
Pacientul este internat la Secţia terapie intensivă, este intubat şi monitorizat permanent.
Constantin Nicolescu a fost operat pe cord deschis, duminică, la Spitalul de Urgenţă “Floreasca”.
Medicii au spus că este vorba de o operaţie cu grad de risc ridicat, având în vedere accidentul cerebral suferit de Nicolescu, dar au susţinut că dacă nu s-ar face intervenţia, există riscul unui accident cardiac “masiv”.
Pentru această intervneţie, cadrele medicale au primit acceptul familiei preşedintelui CJ Argeş.
Echipa medicală multidisciplinară care-l tratează pe Nicolescu a stabilit că acesta a suferit un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzând şi referiri la un sindrom coronariar acut şi la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii şi dislipidemiei.
“Sunt efectele în timp ale unei hipertensiuni şi ale unei dislipidemii, care au afectat atât vasele cerebrale cât şi pe cele ale inimii”, a explicat, vineri, reprezentantul Spitalului “Floreasca”.
Constantin Nicolescu, acuzat de procurorii DNA Piteşti pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, joi seară, de magistraţii Tribunalului Argeş, decizia fiind atacată cu recurs de către avocaţii săi la Curtea de Apel Piteşti.
Preşedintelui CJ Argeş i s-a făcut rău, la scurt timp după ce Tribunalul Argeş a decis arestarea sa preventivă. Ulterior, şi soţiei acesteia i s-a făcut rău. Cei doi au fost transportaţi cu ambulanţe la Spitalul Judeţean din Piteşti, iar ulterior preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitală.
Constantin Nicolescu a fost supus, vineri, unor investigaţii suplimentare pentru ca medicii să vadă care este starea organelor interne sau dacă sunt tulburări de coagulare. (Mediafax)

Vezi si

Evaluările naționale la clasele a VI-a, a IV-a și II-a încep miercuri cu prezența fizică a elevilor

Miercuri încep evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a și II-a. Probele …