Saturday , June 15 2024

Constanţa: Apa mării a ajuns la temperaturii de 29- 30 de grade Celsius

Apa mării a înregistrat, în această săptămână, timp de mai multe zile la rând, temperaturi de 29 – 30 de grade Celsius, la toate staţiile de pe litoral, fenomen destul de rar întâlnit, conform meteorologilor constănţeni, transmite corespondentul MEDIAFAX
Potrivit meteorologilor de la Centrul Regional Dobrogea, apa mării a înregistrat, timp de mai multe zile consecutiv, valori de 29 – 30 de grade Celsius la toate staţiile de pe litoral, fenomen destul de rar întâlnit.
Meteorologii spun că apa mării a fost neobişnuit de caldă pe toată perioada verii, fapt neobişnuit.
“Încă din luna iunie apa a început să se încălzească şi să treacă de valorile normale pentru această perioadă a anului, fiind un lucru foarte rar întâlnit. În general, în anii anteriori, perioadele în care apa mării se încălzea alternau cu perioadele în care, influenţate de vânturi din sud şi din vest, apele mării ajungeau deosebit de reci, deşi temperatura aerului era ridicată”, spun sursele citate.
Conform acestora, chiar şi în larg, pătura de la suprafaţă a apei este neobişnuit de caldă, temperaturile ajungând şi depăşind 25 – 26 de grade Celsius.
Meteorologii constănţeni spun că acest fenomen de încălzire a apei mării se va păstra cel puţin până la sfârşitul acestei săptămâni, la fel ca şi cel al temperaturilor aerului, care vor oscila între 32 şi 35 de grade Celsius.
“Temperaturile aerului se vor păstra, pe tot parcursul acestei săptămâni, în jurul valorilor de 22 – 23 de grade Celsius noaptea şi de peste 32 de grade ziua, cu un indice de confort termic destul de ridicat, în jurul valorii de 80 de unităţi. Nici măcar briza mării nu mai poate răcori aerul deoarece apa mării doar va ridica indice de confort termic. Ca în apropierea unei oale aflate pe foc, din care se ridică aburi”, au mai menţionat meteorologii constănţeni.

Vezi si

Doi frați români, împușcați la Girona, în Spania. Unul a murit, celălalt e în stare gravă

Doi români au fost împuşcaţi în Spania în plină stradă, sub ochii îngroziţi ai martorilor, …

error: