Wednesday , February 8 2023

CONSILIUL NAŢIONAL AL PSD: Victor Ponta a intarziat la lansarea propriei candidaturi. Premierul a fost intai in zonele inundate

ponta1

Consiliul Naţional al PSD are loc, marti, în Sala Polivalentă din Craiova. Premierul, insotit de vicepremierul Liviu Dragnea, a fost mai intai in zonele inundate, pentru a vedea la fata locului cum sunt ajutati oamenii, astfel ca a intarziat la lansarea propriei candidaturi pentru Cotroceni.
În cadrul evenimentului preşedintele PSD, Victor Ponta, solicită membrilor social-democraţi sprijinul pentru a candida la alegerile prezidenţiale din acest an.
Pe scaunele Sălii Polivalente din Craiova, invitaţii au găsit un pliant cu sloganul “România puternică”.
Broşura debutează cu un atac al lui Victor Ponta la adresa lui Traian Băsescu, precum şi cu explicarea motivului pentru care data de 29 iulie a fost aleasă pentru desfăşurarea Consiliului Naţional.
“Acum doi ani, pe 29 iulie, 7,4 milioane de români au decis oprirea Regimului Băsescu. Au urmat momente succesive când, prin votul românilor, colaboratorii săi au fost îndepărtaţi de la putere. Dar, deşi cetăţenii i-au spus în toate formele că nu-l mai vor, Traian Băsescu este acum mai aproape ca niciodată de o revenire la putere – direct şi prin intermediari”, precizează Ponta.
El arată, în broşură, că schimbarea până la capăt nu înseamnă doar “dispariţia” lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, ci înseamnă “curajul de a schimba tot ce a mers rău în aceşti 10 ani şi de a propune un model nou de preşedinte – unul bazat pe echilibru şi decenţă, de a uni societatea în jurul ideii de România puternică”.
La Consiliul Naţional al PSD, participă 6.000 de social-democraţi, veniţi din toată ţara, fiecare filială judeţeană fiind reprezentată de câte 150 de reprezentanţi, potrivit mediafax.ro.
Reuniunea e programată să se desfăşoare pe parcursul a două ore, în care vor ţine discursuri primarul Craiovei, vicepreşedinte al PSD, Lia-Olguţa Vasilescu, dar şi preşedinţii PC şi UNPR, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea. Social-democraţilor reuniţi la Craiova li se va adresa şi Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD şi şef al campaniei lui Victor Ponta. Reuniunea va fi încheiată de discursul lui Victor Ponta.
La începutul lunii iulie, la Orăştie, Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD, reunit în şedinţă informală, a stabilit că partidul va avea un singur candidat la funcţia de preşedinte al României, în persoana lui Victor Ponta, potrivit informaţiilor neasumate oficial de liderii partidului.

Vezi si

Unul dintre cei mai vechi corespondenți ai Pro TV, reținut pentru act sexual cu un minor

Corespondentul postului Pro TV în judeţul Dâmboviţa Marius Buga (42 de ani), unul dintre cei …