Tuesday , February 27 2024

Consilierul prezidenţial Leonard Orban, reacţie după anunţul CE privind cotele de refugiaţi

leonard orban

Consilierul pe politici europene al lui Klaus Iohannis, Leonard Orban (foto), a declarat, miercuri, după decizia Comisiei Europene privind criza imigranţilor, că “nu există elemente care să modifice poziţia României privind refuzul cotelor obligatorii de refugiaţi”.
Consilierul pe politici europene al lui Klaus Iohannis, Leonard Orban, a argumentat in favoarea respingerii cotelor de migranti prin lipsa de experienta a Romaniei in astfel de cazuri, potrivit hotnews.ro.
“Sunt multe lucruri la care noi nu avem experienta pentru ca nu ne-am confruntat cu astfel de lucruri. Nu stim cum sa-i sprijinim sa invete limba romana, iar fara limba romana nu exista integrare”, a adaugat el.
Leonard Orban nu crede ca se va ajunge rapid la o solutie in acest caz.
Comisia Europeană a publicat tabelul cu cotele suplimentare de refugiaţi ce revin fiecărei ţări. România va trebui să primească 4.646 de refugiaţi, cei mai mulţi urmând a fi preluaţi din Ungaria.
Şi președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat miercuri un apel către țările membre ale Uniunii Europene de a ajunge săptămâna viitoare la un acord pentru repartizarea a 160.000 de refugiați sosiți în Grecia, Italia și Ungaria.
 
 

Vezi si

Valabilitatea permiselor auto va crește de la 10 la 15 ani

Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din …