Thursday , August 5 2021

CONGRESUL PSD nu mai are loc în martie. PENALII, vizaţi de modificarea Statutului partidului

Presedintele PSD, Victor Ponta face declaratii la finalul intalnirii dintre liderii PNL, PSD si PC pentru discutii pe tema initierii si depunerii motiunii de cenzura, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că în luna martie nu va mai fi convocat Congresul, aşa cum s-a anunţat iniţial, ci doar Consiliul Naţional. Pe de altă parte, Ponta a anunţat că Statutul partidului va fi modificat, la Consiliul Naţional, printre amendamente numărându-se stipularea unor incompatibilităţi între calitatea de membru PSD şi implicarea în dosare penale, precum şi separarea funcţiilor politice de cele administrative.
Biroul Permanent Naţional al PSD a decis, luni, calendarul acţiunilor politice din primul trimestru al anului 2015, punctul culminant al acestora fiind Consiliul Naţional din 20-21 martie, în care vor fi operate modificări ale Statutului.
Potrivit lui Victor Ponta, pe 30-31 ianuarie va avea loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional şi, concomitent, şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale PSD, reuniuni în care vor fi discutate agenda parlamentară pentru viitoare sesiune şi agenda politică a partidului pentru 2015.
La începutul lunii martie, va fi convocat Liga Aleşilor Locali ai PSD, succedată în aceeaşi lună de Consiliul Naţional al PSD pe 20-21 martie.
“Consiliul Naţional va dezbate agenda politică a PSD – Agenda 2019 – pentru că PSD are nevoie de o agendă politică pentru un ciclu electoral, va dezbate modificările Statutului PSD privind incompatibilităţile între funcţiile politice şi cele administrative, situaţia politică a celor aflaţi în diverse stadii ale proceselor penale, precum şi alegerea noului preşedinte al Cosiliului Naţional”, a declarat Ponta.
“Voi propune prevederea in statut a consecintelor pe care oricare membru, inclusiv cei cu functii de conducere, le pot suferi in urma implicarii la diferite stadii ale unor procese civile sau penale. Adica sa nu mai decidem prin sedinte ci sa trecem foarte clar in statut ce se intampla cu o persoana, cu functia sa politica, administrativa si calitatea sa de membru de partid, in functie de stadiul procesului, daca e vorba de urmarire penala, arestare preventiva sau alte masuri preventive, daca e vorba de trimitere in judecata sau de condamanare. Sunt diverse stadii si trebuie sa avem niste efecte statutare directe”, a adăugat Victor Ponta.
Liderul PSD a arătat că nu vrae să ajungă ca cei de la PNL care “se roaga de un senator” să plece din partid (n.red. Tudor Chiuariu).
“Eu nu vreau sa ne mai rugam de un senator sau de un deputat sa isi dea demisia. Vrem sa avem in statut. Ai fost arestat preventiv, condamnat, trimis in judecata, care sunt consecintele, referitoare lafunctiile politice, nu ne referim la functiile politice, ca nu poti sa dai afara un senator, un deputat, poti sa il dai afara din partid”, a mai spus Ponta.
Întrebat dacă, în aceste condiţii, Congresul nu va mai fi convocat în luna martie, aşa cum s-a anunţat iniţial, Ponta a precizat că, potrivit statutului, Consiliul Naţional este forul care va convoca Congresul.
 
 

Vezi si

174 de pasageri ai cursei WizzAir Bologna – Iași au rămas fără bagajele de cală, care au ajuns la Chișinău

Toţi cei 174 de pasageri ai cursei Wizz Air care a aterizat la Iaşi, în …