Thursday , September 29 2022
Breaking News

Congresul PSD de la Alba Iulia: Ponta a fost desemnat candidat la Preşedinţie

ponta

Congresul extraordinar al PSD a validat, vineri, cu unanimitate de voturi, scrutinul intern prin care Victor Ponta a fost desemnat candidat la prezidenţiale, după ce în alegerile interne s-au contabilizat 68 de voturi „împotrivă” şi 182 de abţineri.
În cadrul acestui scrutin intern, au fost consulaţi 414.917 membri de partid, care s-au exprimat prin vot.
Astfel, din 414.917 membri consultaţi, 414.667 au votat „pentru”, 68 au votat „împotrivă”, iar 182 s-au abţinut.
Procesul verbal a fost citit în cadrul Congresului extraordinar, condus de la Alba Iulia de căre preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.
Fiecare vicepreşedinte regional a intrat în direct cu colegii de la Alba Iulia pentru a prezenta rezulatele scrutinului din regiunea sa.
Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, s-a adresat, vineri, Congresului PSD, reunit la Alba Iulia, el precizând că social-democraţii au nevoie de peste cinci milioane de voturi pentru a da preşedintele României, el întrebându-i pe delegaţi dacă sunt în stare să le obţină.
„Vă pun o ultimă întrebare: ne despart de Cotroceni peste cinci milioane de voturi. Suntem în stare să le avem?”, i-a întrebat Dragnea pe delegaţii PSD reuniţi la Alba Iulia.
El a precizat că înainte de Congresul PSD din 2010, în care Victor Ponta a fost ales liderul partidului, a avut o discuţie cu acesta, ultimul punct fiind candidatura acestuia la Preşedinţia României.
„Acum 4 ani şi 7 luni am avut o lungă discuţie cu Victor Ponta, am discutat ce credem că ar trebui făcut. Era înainte de congresul din 2010. Dumnezeu ne-a ajutat ca tot ce am stabilit atunci să se realizeze. Ultimul punct a fost ca Victor Ponta să ajungă preşedinte”, a spus Dragnea.
Sloganul folosit de PSD la alegerile europarlamentare, ”Mândri că suntem români”, precum şi motivele tradiţionale româneşti sunt reluate, vineri, la Congresul extraordinar al partidului, reunit la Alba Iulia pentru a valida candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.
Astfel, delegaţii veniţi la reunine au găsit pe scaune pliante care îl prezintă pe Victor Ponta dând mâna cu oamenii şi care au înscrise sloganele ”Mândri că suntem români” şi ”Victor Ponta preşedinte”.
Pe verso, pliantele au înscris textul ”Alba Iulia susţine Victor Ponta preşedinte” şi au imprimate celebrele motive tradiţionale româneşti, pe care PSD le-a folosit, de asemenea, în campania pentru alegerile europarlamentare.
Mai mult, panouri cu textul ”Alba Iulia susţine Victor Ponta preşedinte” şi cu motivele tradiţionale româneşti sunt arborate în tot oraşul Alba Iulia, pe stâlpi.
Congresul se defăşoară în sala de evenimente a hotelului Mercur, care se află la intrarea în oraş. Sala, intitulată ”Cupola”, are tavanul îmbrăcat cu satin, care cade în falduri, ea fiind dotată cu un policandru enorm, în centru, şi zece policandre mai mici.

Vezi si

Escortă româncă de 23 de ani, ucisă în bătaie de un client în Austria. Fata s-a înecat cu sânge și vomă

O tânără româncă a fost ucisă sâmbătă, 24 septembrie, în Austria. Ana Maria, despre care …