Monday , October 18 2021

Congresul PNL. Discursul lui Cîțu, întrerupt de huiduieli. S-a strigat „Demisia! Demisia!”

Discursul premierului Florin Cîţu a fost constant întrerupt de huiduieli, sâmbătă, la congresul formaţiunii şi i s-a cerut demisia, moment în care a intervenit preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban.

Din sală s-a strigat “Demisia”, „Orban”, iar după un timp a intervenit preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a cerut delegaților să fie lăsat Cîțu să își prezinte moțiunea.

“Nu e nevoie”, a replicat Cîțu. “Cei care strigați demisia știți că înseamnă să vă dați jos propriul guvern. Numai Dragnea făcea așa ceva, încetaţi să vă mai comportaţi ca Dragnea”, le-a spus premierul liberalilor care nu-l lăsau să vorbească.

“Azi nu mă votaţi pe mine, ci un nou mod de a face politică, votaţi o echipă. Şi vă aştept pe toţi în echipa mea.

Vă garantez că atât timp cât voi fi preşedinte al PNL, deciziile le vom lua împreunaă

Sunt un liberal convins şi mă voi bate pentru PNL aşa cum nu au putut alţi să o facă.
Vă vreau alături de mine în această bătălie care nu e doar a mea, ci pentru România. Niciodată nu voi permite ca PNL să fie îngenuncheată, noi suntem liberali şi trebuie să ne purtăm ca atare. Am muncit şi nu am făcut compromisuri. Sunt azi aici pentru că respect principiile liberale şi nu fac compromisuri (…)”, a spus Florin Cîţu.

“Am început spălând vase şi am ajuns în conducerea marilor bănci. Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care să scrie PSD. Cum aş putea, când PSD e cel mai mare duşman?

Cât sunt eu preşedinte, nu vom face alianţă cu PSD, îi ţinem în opoziţie acum şi după 2024.

Pe mine nu o să mă vedeţi niciodată forţând o moţiune de cenzură împotriva propriului partid. Suntem liberali, nu facem ca Dragnea. Aceste lucruri le vedeţi la PSD, nu la PNL. Ne dezicem de orice are legătură cu PSD, locul lor e opoziţia. Niciodată nu o să pun în pericol parteneriatul cu Klaus Iohannis”, a mai spus premierul în cuvântarea sa în fața delegaților liberali.

foto: Digi24

 

 

 

Vezi si

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în următoarea lună

Temperaturile vor fi puțin mai ridicate decât în mod normal în următoarele 4 săptămâni, iar …