Wednesday , September 28 2022

Congres extraordinar PNL la Parlament: Liberalii îşi modifică statutul şi îşi aleg liderul

Liberalii se reunesc vineri în congres extraordinar, la Palatul Parlamentului, pentru a adopta modificările la Statutul PNL şi pentru a convoca reuniunea ordinară în care va fi aleasă noua conducere a partidului.
Delegaţia Permanentă a PNL a adoptat joi modificările la Statutul partidului, printre care se numără înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte şi suplimentarea numărului de vicepreşedinţi la 31. De asemenea, Delegaţia Permanentă a liberalilor propune Congresului alegerea conducerii PNL pe listă.
Proiectul de statut prevede, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, existenţa a trei organisme de conducere: Congresul, Delegaţia permanentă şi Biroul Politic Naţional.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că propunerea de Statut este una eficientă şi perfect democratică, punctând că nu poate fi vorba de deficit de democraţie în acest document.
“Într-un cuvânt este un statut eficient şi perfect democratic. Mai democratic dacă putem să folosim un grad de comparaţie decât orice alt statut al PNL după ’90. De ce? Pentru că aduce la decizie cel mai mare număr de oameni. Este vorba de 60 şi ceva de oameni”, a spus Antonescu, după şedinţele conducerii PNL de joi.
În schimb, primarul sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, a susţinut că propunerea noului statut care a fost admisă în Delegaţia Permanentă este ‘mai rea’ decât actualul statut al partidului. El a anunţat că nu va participa la Congresul PNL fiind dezamăgit de faptul că amendamentele pe care le-a depus împreună cu alţi colegi la statutul formaţiunii nu au fost susţinute în partid.
”Eu am fost foarte dezamăgit de statutul care a fost aprobat. Am luat decizia, din acest motiv, să nu particip mâine şi poimâine la lucrările Congresului. Este primul congres la care nu particip de când s-a reînfiinţat PNL. Este decizia pe care am luat-o. Nu voi pleca din PNL şi nu voi participa ca membru de drept în niciun fel de organism în care eventual aş avea dreptul conform noului statut”, a declarat Chiliman.
La rândul său, fostul preşedinte al PNL Călin Popescu-Tăriceanu s-a declarat îngrijorat de “o anumită somnolenţă democratică” din cadrul formaţiunii politice. “Ceea ce mă îngrijorează este că în PNL este o anumită somnolenţă democratică, având în vedere că propunerile mele (n.r. – de modificare a Statutului PNL, respinse prin vot) ar fi permis accederea în structurile de conducere a unor oameni noi, a unor oameni care în mod legitim îşi doresc să acceadă la funcţiile de conducere. În pofida acestui lucru, am văzut o atitudine care pe mine mă decepţionează”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, care a menţionat însă că va participa la Congresul PNL ce se va desfăşura vineri şi sâmbătă.

Vezi si

Parlamentul a votat majorarea salariilor aleșilor locali și ale angajaților din administrația locală

Camera Deputaților a votat, marți, în calitate de for decizional, majorarea salariilor din administrația locală. …

One comment

  1. Care lider, ”cacarau” e cel mai slab si ineficient conducator pe care l-au avut liberalii vreo-data!
    Cum poti ca liberal sa te aliezi cu comunistii , doar ptr. ciolan, unde va sunt priincipiile liberale stimati oportunisti?
    Va eram un votant constant din 89 pana in 2012, cand deja nu mai vreau sa aud de voi si de liderul vostru.Aveti ceea ce meritati!