Sunday , March 3 2024

Conducerea USR a respins prin vot proiectul de reformă propus de Dacian Cioloș

Biroul Național USR a respins luni proiectul de reformare a partidului propus de președintele partidului, Dacian Cioloș, care urmează să își anunțe în cursul zilei decizia în privința unei eventuale demisii.

Conform Digi24, proiectul lui Dacian Cioloș a fost respins cu 14 voturi la 11 în ședința Biroului Național, controlat de echipa Barna.

Președintele partidului urmează să anunțe în cursul zilei de luni decizia sa în privința unei eventuale demisii. La ora 18.00, el va susține o conferință de presă la sediul partidului.

Chiar dacă în ultimele zile a amenințat că își va depune mandatul dacă propiectul său nu primește susținere, la ședința BN de luni el nu a mai adus în discuție acest aspect, potrivit unor surse din partid.

Tensiunile în interiorul USR au atins cote maxime în ultimele zile, după ce președintele Dacian Cioloș a amenințat cu demisia dacă nu-i este adoptat programul.

Conform statutului USR, în cazul vacantării postului de președinte, șefia formațiunii va fi preluată de vicepreședintele cu cea mai mare susținere în rândul membrilor: „Înlocuirea Preşedintelui se va face cu Vicepreşedinele care a luat cel mai mare număr de voturi la ultimul Congres, declanşându-se imediat procedura de Congres extraordinar în vederea alegerii noului Preşedinte”.

Acesta este Cătălin Drulă, care a anunțat public că este pregătit să preia conducerea partidului, dacă Cioloș va demisiona. „Îmi voi face datoria”, a declarat Drulă, vineri seara, într-o emisiune la B1tv.

Frământările din USR au explodat joi seară, într-o ședință a Biroului Național în care Dacian Cioloș a amenințat că demisionează dacă partidul nu va fi de acord cu programul său politic propus în ședință. Dan Barna l-a acuzat pe acesta că vrea partidul „pe persoană fizică” și că „nu poate să meargă așa”.

 

Vezi si

A murit scriitorul Dinu Săraru

Scriitorul Dinu Săraru a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani, a anunţat scriitorul …