Conducerea PSD analizează dacă mai organizează alegeri în filialele conduse de interimari

4/08/18 ora:7:19am

Intenția ar fi ca până la prezidențialele de la finalul anului viitor să nu se organizeze alegeri în organizații, Liviu Dragnea considerand că social-democrații trebuie să se axeze pe comunicarea în teritoriu a măsurilor guvernamentale și să nu alimenteze tensiunile interne specifice fiecărui concurs din interiorul partidului.La Suceava, senatorul Ioan Stan este președinte interimar al organizației județene a PSD din iunie 2016, după demisia lui Cătălin Nechifor  PSD

Conducerea PSD va analiza, după perioada concediilor de vară, dacă se impune organizarea alegerilor interne în 11 organizații județene conduse de președinți interimari, au declarat surse social-democrate.

Filialele județene PSD din Botoșani, Suceava, Cluj, Alba, Brașov, Brăila, Timiș, Iași, Giurgiu și Sibiu, precum și organizația PSD București sunt conduse de președinți interimari.

Surse social-democrate au declarat că opinia majoritară în partid este să nu se organizeze alegeri interne până la scrutinul prezidențial din 2019, însă că subiectul va fi discutat, într-o ședință a Comitetului Executiv Național (CExN), după ce toți pesediștii se întorc din vacanță. Potrivit surselor citate, președintele PSD Liviu Dragnea este de părere că social-democrații trebuie să se axeze pe comunicarea în teritoriu a măsurilor guvernamentale și să nu alimenteze tensiunile interne specifice fiecărui concurs din interiorul partidului. „Nu cred că asta este urgența acum”, a declarat,  liderul interimar PSD Timiș, Călin Dobra, întrebat când vor fi organizate alegeri pentru noua conducere.

Statutul PSD a fost modificat la Congresul extraordinar din 10 martie în sensul în care alegerea președintelui organizației județene nu se va mai face prin scrutin intern, în care votează direct toți membrii de partid din județ, ci se revine la formula de alegere a conducerii organizației județene prin delegați.

Pe 12 martie, secretarul general al PSD, Marian Neacșu, declara că va susține organizarea de alegeri în toate organizațiile care au președinți interimari.

„Am să propun ca până la finalul acestei sesiuni parlamentare, deci până la începutul vacanței, ca să spun așa, să aibă loc alegeri în toate organizațiile care în momentul acesta au președinți interimari”, a afirmat secretarul general al PSD, Marian Neacșu.

Pe 30 iunie 2016, Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD a luat act, la Târgoviște, de demisia a șase președinți de organizații județene, ca urmare a rezultatelor slabe la alegerile locale. Cei șase lideri județeni care și-au dat atunci demisiile au fost Ovidiu Portariuc (Botoșani), Cătălin Nechifor (Suceava), Remus Lăpușan (Cluj), Ioan Dîrzu (Alba), Mihai Mohaci (Brașov) și Octavian Petric (Satu Mare). În locul lor, CExN al PSD i-a numit președinți interimari, până la organizarea de alegeri județene, pe Doina Fedorovici (Botoșani), Ioan Stan (Suceava), Horia Nasra (Cluj), Marius Dunca (Brașov) și Aurelia Fedorca (Satu Mare), în timp ce la PSD Alba a fost numit interimar tot demisionarul Ioan Dîrzu. Din cele 6 organizații județene, doar PSD Satu Mare a organizat alegeri interne în care Aurelia Fedorca a devenit președinte ales, nu desemnat de la centru. (Mediafax)