Monday , February 6 2023

Conducerea PNL a votat premier prin rotație cu PSD, cu condiția ca primul să fie liberal. Cîțu spune că el rămâne singura propunere de prim-ministru

Premierul interimar Florin Cîțu spune că PNL a votat propunerea premierului prin rotație cu PSD cu condiția ca primul premier să fie de la PNL Cîțu insistă că el va fi propunerea și vor negocia apoi cu PSD.

”Nu s-a votat flexibilizarea numelui de premier din partea PNL. Nu s-a discutat în această seară un alt nume pentru poziția de premier”, spune Cîțu.

Șeful liberalilor recunoaște că sunt multe diferende cu PSD în privința programului de guvernare, dar crede ca acestea vor fi depășite și ”abia atunci ar fi bine să discutăm despre premier”.

Liberalii au decis marți, în ședința Biroului Executiv să accepte varianta premierului prin rotație dar cu o condiție. Liderii PNL și-au exprimat pe rând opțiunea privind ocuparea postului de prim-ministru prin rotație dar vor ca PNL să fie primul partid care dă premierul. Emil Boc a propus ca mandatul de negociere să fie flexibilizat astfel încât președintele Klaus Iohannis să aibă libertatea de a nominaliza premierul, au declarat pentru HotNews.ro surse liberlae participante la ședință. Decizia va fi luată într-o altă ședință a Biroului Permanent Național. Discuțiile au avut în contextul în care Florin Cîțu i-ar fi transmis lui Marcel Ciolacu că acceptă ca PSD să ia funcția de premier.

Vezi si

Patru cutremure în mai puțin de două ore în România. Cel mai mare a avut magnitudinea 4,5

Patru cutremure de intensitate mică și medie s-au produs luni dimineața în România în mai …