Wednesday , December 7 2022

Condiţiile meteorologice nefavorabile, "ipoteza cea mai probabilă" a prăbuşirii avionului în Mali

air algerie

Condiţiile meteorologice constituie “ipoteza cea mai probabilă” pentru explicarea prăbuşirii avionului Air Algerie în Mali, Parisul excluzând “de la început posibilitatea unui tir de la sol, extrem de improbabil”.
“Credem că acest avion a fost avariat din motive care ţin de condiţiile meteorologice”, a declarat ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve pentru postul de radio RTL, precizând totuşi că “nicio ipoteză nu poate fi exclusă atât timp cât ancheta nu şi-a arătat toate rezultatele”.
“Dar ipoteza cea mai probabilă este aceasta”, a adăugat el.
“Avionul s-a deteriorat în momentul prăbuşirii”, a declarat ministrul.
Şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, a anunţat joi seara că nicio ipoteză nu este exclusă pentru explicarea dispariţiei avionului Air Algerie, plecat din Ouagadougou către Alger în noaptea de miercuri spre joi.
“Singurul lucru pe care îl ştim cu siguranţă este alerta meteo”, a declarat ministrul Afacerilor Externe.
Zona în care se află epava a fost reperată graţie unei drone de observaţie a armatei franceze staţionată la Niamey, a anunţat vineri dimineaţă Ministerul Apărării.
Palatul Elysée anunţase anterior că epava “dezintegrată” a fost localizată în timpul nopţii în regiunea Gossi din Mali, “în apropiere de frontiera cu Burkina Faso”.
Pe de altă parte, secretarul de stat francez pentru Transporturi, Frédéric Cuvillier, a declarat vineri că Parisul a exclus “de la început posibilitatea unui tir de la sol, extrem de improbabilă, chiar imposibilă”.
Frédéric Cuvillier, care a declarat că vrea să fie “foarte prudent”, a reamintit că vremea era extrem de nefavorabilă.
El a precizat, de asemenea, că este “foarte puţin probabil, chiar exclus, să existe supravieţuitori”. “Având în vedere starea avionului, este foarte puţin probabil, chiar exclus, să existe supravieţuitori”, a declarat Cuvillier, precizând că militarii francezi merg la faţa locului şi “vor securiza imediat zona”, în aşteptarea anchetatorilor.
“Se pare că fragmentele se concentrează pe o zonă restrânsă, este foarte important pentru anchetă, cutiile negre vor fi găsite mai uşor”, a precizat el.
Vorbind despre un “miros puternic de kerosen la faţa locului”, secretarul de stat a apreciat că având în vedere că epava “a fost găsită la mai puţin de 24 de pre după dispariţie, identificarea zonei va permite obţinerea unor mărturii care pot fi explicative”.
Avionul Air Algerie, care se deplasa pe ruta Ouagadougou-Alger, a dispărut joi cu 116 persoane la bord în nordul Mali.

Vezi si

Lege adoptată: Terenurile de sport ale școlilor pot fi folosite de cetățeni în afara orelor ce curs

Deputații au votat, miercuri, un proiect de lege prin care se permite accesul cetăţenilor în …