Saturday , December 2 2023

Condiţii severe de detenţie pentru Omar Hayssam: Izolat şi scos la plimbare în cuşcă

omar-hayssam

Deoarece a fost condamnat pentru terorism, condiţiile de detenţie ale lui Omar Hayssam sunt deosebit de stricte, informează România TV.
Potrivit regulamentelor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cei condamnaţi la pedepse peste 15 ani au regim special de detenţie. Astfel, Hayssam stă în singur în celulă şi nu are posibilitatea să stea de vorbă cu alţi deţinuţi. Totodată, sirianul este păzit în permanenţă de cel puţin un gardian, iar când este scos din penitenciar pentru a merge la tribunal, este supravegheat atât de angajaţi ai ANP, cât şi de trupe antitero.
Omar Hayssam nu are dreptul să iasă din celulă decât o oră pe zi pentru o plimbare într.un spaţiu delimitat de gratii de fier atât în lateral, cât şi pe deasupra.
Sirianul se află acum în perioada de carantină la penitenciarul Rahova, urmând ca după scurgerea celor 21 de zile să fie transferat la Jilava.

Vezi si

Marcel Ciolacu merge în Statele Unite, unde va avea întrevederi cu secretarul de stat Antony Blinken, cu secretarul Apărării și cu secretarul general al ONU

Premierul Marcel Ciolacu va efectua în zilele următoare o vizită în Statele Unite ale Americii, …