Wednesday , May 12 2021

Condamnare definitiva pentru Constantin Nicolescu, fostul sef CJ Arges: 7 ani si 8 luni de inchisoare

constantin nicolescu

Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, a fost condamnat, joi, la sapte ani si opt luni de inchisoare, in dosarul privind fraudarea unor fonduri europene.
Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva.
Constantin Nicolescu a fost condamnat definitiv la şapte ani şi opt luni de închisoare, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat că a luat fonduri PHARE de aproape 900.000 de euro, în baza unor documente false.
Procurorii DNA au dispus, săptămâna trecută, extinderea cercetărilor, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 2 februarie 2015 și până la data de 2 aprilie 2015, faţă de Constantin Nicolescu, care la data faptelor era președinte al Consiliului Județean Argeș și președinte al organizației județene a PSD.
Nicolescu este cercetat pentru “o infracțiune prevăzută de art. 13 din Legea nr. 78/2000 – folosirea influenței sau autorității funcției de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, în formă continuată (35 acte materiale); pentru instigare la opt infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dintre care trei în formă continuată”.

Vezi si

Evaluările naționale la clasele a VI-a, a IV-a și II-a încep miercuri cu prezența fizică a elevilor

Miercuri încep evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a și II-a. Probele …