Sunday , June 26 2022

 Compensare la carburanți în sumă fixă de 50 de bani. Se aplică direct la pompă

Premierul Nicolae Ciucă anunță, după ședința de Guvern, referitor la creșterea prețurilor la carburanți, că s-a decis o compensare în sumă fixă de 50 de bani ce se va aplica direct la pompă.

„Am identificat împreună cu specialiștii o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă. În sprijinul parteneriatului dintre societatea civilă și Guvern, între Guvern și populație, precum și mediul de afaceri am luat decizia să aplicăm această măsură, o măsură care a fost, de asemenea, adoptată și de alte țări. Este o măsură care implică atât responsabilitatea Guvernului, cât și responsabilitatea companiilor din industria petrolieră”, a declarat premierul.

Potrivit acestuia, măsura se aplică și în Spania și Franța.

Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat, printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și ministerele de resort.

Mecanismul prin care se asigură stabilitatea prețurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni.

Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil.

Valoarea pachetului de compensare pentru această perioadă va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din acești bani urmând a fi asigurați de la bugetul de stat, a afirmat Ciucă.

Vezi si

David Popovici, decorat de președintele Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Klaus Iohannis îl decorează pe înotătorul David Popovici cu cea mai înaltă distincție a statului …

2 comments

 1. Demand-Supply=Market Price
  Puneti numere in ecuatie sa aflati cum merge pretul.
  Pana cand supply nu creste peste demand pretul nu are cum sa scada.
  Cu ce solticarii vin alde ciumpalacu si alti liberali progresivi din intreaga lume, este redistributia bnilor din taxele fraierilor sau inflatie.
  Let’s go Brandon!

 2. Adica se redustrubuie 50 bani catre cei care cumpara benzina din banii tuturor fraierilor care platesc taxe in Romania; 50 bani de azi vor fi platiti cu 150 bani maiine de aceiasi fraieri. Din cei 150 bani platiti maine, 100 vor merge la pensiile speciale pentru ca alesii sa poata cumpara si ei benzina.
  Pretul benzinei asta este. Cine viseaza la reduceri nu are legatura cu realitatea.
  Daca politicienii nu prea sunt afectati de inflatie si preturi mai mari nu inseamna ca nu se intimpla pentru restul mujicilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.