Tuesday , May 17 2022

Companiile aeriene pregătesc o aplicație unică ce va permite să călătorim fără a intra în carantină

O nouă aplicație dezvoltată de IATA, asociația care include 290 de companii aeriene din întreaga lume, ar putea permite oamenilor să călătorească fără a mai intra în carantină la destinație, relatează CNN, citat de Digi24.

IATA Travel Pass, care va fi lansată în martie, este menită să ajute călătorii să-și stocheze și să gestioneze certificările pentru testele și vaccinurile COVID-19 făcute.

IATA speră că aplicația mobilă gratuită va fi cheia pentru redeschiderea frontierelor și pentru ca oamenii să poată zbura din nou cu avionul, fără a fi nevoie de carantină.

Aplicația Travel Pass funcționează în patru moduri. În primul rând, există un registru global al cerințelor de sănătate, astfel încât pasagerii să poată verifica ce documente le sunt necesare pentru a intra în țările de destinație. După aceea, călătorii pot verifica registrul global al centrelor de testare și vaccinare, astfel încât să se poată programa înainte de plecare. Laboratoarele și centrele de testare autorizate pot trimite în siguranță certificatele de testare și vaccinare către pasageri prin intermediul aplicației. Și, în cele din urmă, călătorii își pot gestiona identitatea digitală pentru călători fără contact: crearea unei versiuni digitale a pașaportului lor pe telefon, primirea și partajarea certificatelor de testare sau vaccinare COVID-19 și gestionarea altor documente de călătorie.

„Guvernele decid cerințele de călătorie, companiile aeriene și pasagerii trebuie să se conformeze”, spune IATA pe site-ul său, subliniind că nu obligă pasagerii să fie vaccinați pentru a călători.

IATA Travel Pass va fi gratuit pentru descărcare și utilizare, iar lansarea pe platformele iOS și Android este programată pentru sfârșitul lunii martie.

Vezi si

Ministerul Sănătății nu mai distribuie populației pastilele de iodură de potasiu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan, a spus, luni, că pastilele de …