Friday , December 8 2023

Companiile aeriene cer testare pentru COVID-19 înaintea tuturor zborurilor internaţionale

secretarasite


Companiile aeriene globale au cerut, marţi, o testare pentru COVID-19 înainte de plecare pentru toate cursele internaţionale, care va înlocui carantina şi alte restricţii din cauza cărora a scăzut semnificativ numărul călătoriilor.
Teste rapide şi accesibile, care pot fi administrate de personalul non-medical, ar urma să fie disponibile „în următoarele săptămâni” şi ar trebui introduse conform standardelor în vigoare pe plan global, a afirmat Alexandre de Juniac, directorul general al Asociaţiei Internaţionale de Transportat Aerian (IATA), transmite Reuters, citat de spotmedia.

Acesta a adăugat: „Nu vedem nicio soluţie alternativă care ar fi mai eficientă sau mai puţin solicitantă”.
IATA avertiza recent că 2020 „ar putea fi cel mai rău an din istoria aviaţiei”, iar companiile aeriene ar putea înregistra pierderi de 84,3 miliarde de dolari.
IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

secretarasite

Vezi si

Elevii olimpici care aleg să studieze în țară vor primi burse între 1.000 și 6.000 de euro anual pentru activități de cercetare-dezvoltare și inovare

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a deblocat finanțarea pentru Programul ”Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL …