Comisia Juridica din Senat a respins OUG lui Orban pe anticipate

reportersite
18/02/20 ora:1:43pm

Comisia Juridica a Senatului a acordat, marti, un raport de admitere pentru respingerea ordonantei de urgenta a Guvernului privind organizarea alegerilor parlamentare inainte de termen.

Comisia a adoptat un amendament propus de UDMR prin care a fost modificat titlul actului normativ din “proiect pentru aprobarea OUG” in “proiect pentru respingerea OUG”.

Presedintele Comisiei Juridice, Serban Nicolae, a propus un raport de admitere a actului normativ de respingere a ordonantei, “avand in vedere avizul negativ al Consiliului Legislativ”.

Raportul a fost adoptat cu opt voturi “pentru” si trei “impotriva”.

Proiectul de respingere a ordonantei urmeaza sa fie dezbatut si votat in plenul Senatului, in calitate de prima Camera legislativa sesizata.

Actul normativ initiat de Guvern prevede, printre altele, trei zile de vot in diaspora, dublarea numarului de parlamentari pentru diaspora si posibilitatea de a vota la orice sectie.

Ordonanta reduce unele termene – termenul prevazut pentru anuntarea datei alegerilor dupa dizolvarea Parlamentului este de 50 de zile, iar acest anunt poate fi facut in termen de cinci zile de la dizolvarea Legislativului.

ziare.com