Tuesday , October 4 2022

Comisia Juridică a Senatului a dat aviz favorabil pentru arestarea lui Dan Şova

dan sova

Senatorii din Comisia Juridică au dat aviz pozitiv pentru arestarea lui Dan Şova, anunţă Realitatea TV. Şova a venit, marţi dimineaţă, la Comisia juridică a Senatului, pentru a-şi consulta dosarul, iar membrii comisiei s-au reunit după-amiază pentru audierea punctului de vedere al acestuia şi pentru întocmirea raportului.
Soarta lui Dan Şova a fost discutată, luni, în şedinţa Biroului Permanent al Senatului şi s-a decis ca votul pentru cererea DNA să aibă loc pe 2 decembrie. DNA a cerut Camerei Superioare a Parlamentului încuvinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD pentru fapte de corupţie.
Cinci senatori au votat “pentru” arestarea lui Dan Şova, în timp ce doi au votat “împotrivă” mai anunţă Realitatea TV.
Senatorul Dan Şova a stat doar 10 minute la audiere. Acesta nu s-a apărat în faţa senatorilor, reclamând un abuz al procurorilor în acest dosar. Mai mult, le-a spus senatorilor că ultimele 2 pagini din referatul procurorilor sunt copy-paste din referatul dosarului anterior.
Dan Şova nu a făcut declaraţii presei la sosirea la comisie. Dosarul deschis luni la Comisia juridică are aproximativ 3.000 de pagini, fiind cuprins în şapte volume. Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc, preciza, luni, că marţi va fi întocmit raportul Comisiei juridice şi înaintat Biroului Permanent, care urmează apoi să decidă ca votul să aibă loc la următoarea şedinţă de plen. Acesta avea un carneţel pe care cel mai probabil îşi va nota date din dosar.
Biroul permanent al Senatului a aprobat luni ca votul privind cererea Justiției de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova să fie dat în ședința plenului Camerei Superioare de miercurea viitoare, a anunțat, luni, președintele acestui for legislativ, Călin Popescu-Tăriceanu.
“Biroul permanent a luat în discuție solicitarea trimisă de ministrul Justiției privitoare la încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova. Am primit dosarele, documentația, care a fost repartizată Comisiei juridice. Sunt aproximativ 3.000 de pagini. Comisia juridică va începe mâine (marți — n.r.) să consulte dosarele și probabil îl va invita la audieri pe senatorul Șova. Miercurea viitoare, este programat votul în plen privitor la cererea de încuviințare a reținerii și arestării”, a declarat Tăriceanu, la finalul ședinței conducerii Senatului.
Întrebat cu privire la faptul că reprezentanții PNL în Biroul permanent au propus o procedură mai rapidă de discutare a cazului Șova în Senat, Tăriceanu a precizat că, în opinia sa, un termen de 24 de ore pentru analizarea dosarului în Comisia juridică ar putea da dovadă de “superficialitate”, fiind vorba de aproximativ 3.000 de pagini.
Votul pentru Dan Şova va avea loc miercurea viitoare. In schimb, rămâne de văzut dacă va fi cvorum la şedinţă, întrucât cu o zi înainte, pe 1 decembrie, senatorii nu lucrează.
 

Vezi si

Două dosare penale în cazul deputatului Bălășoiu: de act sexual cu un minor și de viol

Procurorii Parchetului General s-au autosesizat şi au început urmărirea penală in rem pentru act sexual …