Wednesday , January 19 2022
Breaking News

Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor din sudul Africii, din cauza noii variante de coronavirus

Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor din sudul Africii, din cauza noii „variante îngrijorătoare” a coronavirusului B.1.1.529, anunță Ursula von der Leyen. Noua variantă, descoperită în africa de Sud, Botswana și alte țări africane, a fost depistată și în Hong Kong și Israel  (câte un caz).

Ursula von der Leyen, sefa Comisiei Europene

Anunțul a fost făcut pe Twitter de către președinta Comisiei Europene, care a precizat că este vorba despre zborurile din toată regiunea sudică a continentului african, nu doar din Africa de Sud.

În același timp, conform G4Media, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a anunțat că monitorizează îndeaproape evoluția situației legată de varianta B.1.1.529 a SARS-CoV-2, iar în cursul zilei de vineri va emite o scurtă evaluare.

Marea Britanie a decis deja să impună restricții de călătorie pentru șase state din Africa. Singapore și Israel au luat măsuri similare.

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cu un număr ridicat de mutaţii, peste 30, care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor existente pe piaţă împotriva COVID-19, a fost detectată în Africa de Sud, au anunţat joi oameni de ştiinţă.

Noua variantă a coronavirusului detectată pentru prima dată în Africa de Sud a fost descoperită și în Israel, anunță BBC News, citând presa din Israel.

Vezi si

Cea mai dureroasă statistică: România a avut peste 300.000 de morți în primele 11 luni din 2021

 România a avut peste 300.000 de morți în primele 11 luni din 2021, record istoric. …