Tuesday , January 31 2023

Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor din sudul Africii, din cauza noii variante de coronavirus

Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor din sudul Africii, din cauza noii „variante îngrijorătoare” a coronavirusului B.1.1.529, anunță Ursula von der Leyen. Noua variantă, descoperită în africa de Sud, Botswana și alte țări africane, a fost depistată și în Hong Kong și Israel  (câte un caz).

Ursula von der Leyen, sefa Comisiei Europene

Anunțul a fost făcut pe Twitter de către președinta Comisiei Europene, care a precizat că este vorba despre zborurile din toată regiunea sudică a continentului african, nu doar din Africa de Sud.

În același timp, conform G4Media, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a anunțat că monitorizează îndeaproape evoluția situației legată de varianta B.1.1.529 a SARS-CoV-2, iar în cursul zilei de vineri va emite o scurtă evaluare.

Marea Britanie a decis deja să impună restricții de călătorie pentru șase state din Africa. Singapore și Israel au luat măsuri similare.

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cu un număr ridicat de mutaţii, peste 30, care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor existente pe piaţă împotriva COVID-19, a fost detectată în Africa de Sud, au anunţat joi oameni de ştiinţă.

Noua variantă a coronavirusului detectată pentru prima dată în Africa de Sud a fost descoperită și în Israel, anunță BBC News, citând presa din Israel.

Vezi si

Trei copilași de 2, 3 și 6 ani au murit într-un incendiu în București

 Trei copii cu vârstele de 2, 3 și 6 ani au murit, marți dimineață, în …