Monday , December 5 2022

Comentariu extrem de dur in Frankfurter Allgemeine Zeitung: Rezultatul alegerilor, o catastrofa pentru Romania si UE

Patru din cinci români au votat, fără ezitare, politicieni corupți sau cu probleme în justiție, deși erau la curent cu aceste lucruri, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung, care apreciază că rezultatul alegerilor de duminică reprezintă o catastrofă, atât pentru România,cât și pentru UE.
”Poporul s-a pronunțat, România are un nou Parlament. Dar este mult mai rău decât înainte (…) Printre ei (n.r. – parlamentarii aleși duminică) se află foști colaboratori ai Securității, persoane condamnate pentru spălare de bani, escroci și trișori. Toate aceste fapte erau cunoscute și totuși patru din cinci români au ales fără ezitare politicieni corupți sau cu dosare penale. Șase din 10 români nu au participat la vot și au contribuit astfel la acest rezultat. Valorile pe care UE le promovează nu sunt valabile în țara care a devenit membră (a Uniunii) în 2007”, se arată în comentariul cotidianului german.
FAZ compară alegerile de duminică cu scrutinul ”scandalos” din Germania, din 5 martie 1933 – când NSDAP-ul lui Adolf Hitler a obținut 43,9%, și cu alegerile din Cehoslovacia din 26 mai 1946, câștigate de comuniști, apreciind că votul românilor poate fi înțeles, dar nu scuzat.
Publicația germană notează că dreapta a pierdut alegerile deoarece nu a făcut aproape nimic împotriva corupției și a neregulilor din ograda proprie, în timp ce guvernul a supus țara ”unui tratament șoc fără precedent în Europa”, pentru a evita un colaps după modelul grec.
”Schimbarea din România este nu numai un simptom al erodării statului de drept. Ea are urmări geopolitice, care se văd mult mai clar de la Washington decât din politicul Bruxelles cu deficiențe de vedere”, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung, făcând referire la recenta declarație privind România făcută de secretarul american de stat, Hillary Clinton, la OSCE.
”Victoria USL, în care domină grupări proruse, antieuropene și antioccidentale, prezintă un risc ridicat într-o regiune expusă la influența în creștere a Moscovei. După Grecia, România este acum a două problemă acută a UE și a NATO în Balcani”.
”Poporul român a ales duminică și va trebui să suporte consecințele deciziei sale. Băsescu nu-l mai poate ajuta”, conchide cotidianul german.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …

One comment

  1. Poporul ROMAN a facut deosebirea intre politicienii puterii mondiale care fac parte si din anumite loje masonice si nu au nici o treaba cu interesul NATIONAL, acesta fiind MASCAT DE ANUMITE MANIFESTARI PROPAGANDISTICE, urmand ca intradevar acum puterea mondiala, prin instrumentele ei, UE, Banca Mondiala, etc…, sa sanctioneze poporul roman pentru incercarea de a-si spune cuvantul bun sau rau, dar nu cum vreau unii masoni europeni, chit ca se numeste cancelarul germaniei sau alt lider europo-mason.