Saturday , December 3 2022

#Colectiv: Ranitii programati sa fie transferati in strainatate vor pleca indiferent daca sunt asigurati sau nu

banicioiu

Pacientii care au nevoie de tratament in strainatate vor fi transferati indiferent daca sunt asigurati sau nu, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, precizand si ca toate costurile aferente transportului si tratamentului vor fi suportate de catre stat.
“Vor pleca toti pacientii, indiferent daca sunt asigurati sau nu”, a declarat, pentru Mediafax, Nicolae Banicioiu (foto).
Ministrul Sanatatii a precizat si ca toate costurile aferente transportului si tratamentului pacientilor transferati in clinicile din strainatate, la recomandarea medicilor, vor fi suportate de catre autoritatile romane, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului.
Ranitii in incendiul de la Colectiv care pot suporta transferul la clinici din strainatate vor fi transportati si cu un avion al NATO, aeronava putand efectua deplasari intr-un timp de doua ori mai scurt decat avioanele romanesti, a precizat ministrul Apararii, Mircea Dusa.
Sprijinul NATO vine la solicitarea autoritatilor romane.
“Exista un program la nivelul NATO la care si Romania contribuie. Am solicitat ieri (sambata-n.red.) ca azi sa ne puna la dispozitie unul din aceste avioane. Probabil va veni la ora 19.00. E un avion cu o capacitate mai mare. Daca cei de la Departamentul de Situatii de Urgenta vor sa trimita raniti, se va face mult mai repede”, a declarat Dusa, pentru B1Tv.
Avionul NATO poate efecta deplasari intr-un timp de doua ori mai scurt decat avioanele pe care romanii le au in dotare.
Numarul celor care vor fi transferati nu este cunoscut pentru ca deplasarea depinde de starea lor de sanatate.
Duminica au decedat trei raniti in incendiul din clubul Colectiv, iar sambata, alti noua, dintre care sapte in spitale din Capitala si doi in Olanda, unde au fost transferati, numarul celor care si-au pierdut viata in tragedie ajungand la 44.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …