Tuesday , December 6 2022

Update COLECTIV. 7 decese in ultimele 12 ore. 39 de morţi

lumanari colectiv2

UPDATE: A fost anunţat al saptelea deces, al unui tânăr de 30 de ani, care a decedat la spitalul de Arşi, după ce fusese transferat de la Spitalul Pantelimon din Capitală.
Şase persoane au murit în această dimineaţă, în urma tragediei din Club Colectiv. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 38. Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a declarat în cadrul şedinţei de la Guvern că doi pacienţi au murit la aterizare în Olanda, unul este român, iar celălalt este cetăţean italian. Alţi patru pacienţi au murit la spitale în Bucureşti.
Repatrierea persoanelor decedate în Olanda ar putea fi făcută chiar astăzi.
Premierul interimar a mai declarat că din cele 107 persoane spitalizate, 48 sunt în stare critică.
Operatiunile se deruleaza  în ritm intens pentru a-i prelua în Norvegia şi Finlanda. Două avioane SMURD pleacă la Viena astăzi.
Totodată, Cîmpeanu a mai precizat că tratamentul va fi decontat pentru toţi pacienţii.
Cheltuielile pentru câte un aparținător pentru fiecare pacient, indiferent de durată.
“În ceea ce privește aparținătorii, vom deconta cheltuielile, indiferent de durata necesară, de transport, cazare și masă pentru câte un aparținător pentru fiecare pacient. Acest decont se va face în regim de urgență, într-o primă fază, fie prin Direcțiile Consulare — Ministerul de Externe, prin ambasade, fiind cel care s-a implicat deja pentru formalitățile de cazare, fie printr-un program de ajutor de urgență gestionat de către Ministerul Muncii. Vom vedea, în cursul zilei de astăzi, care este cea mai rapidă formă de decontare a cheltuielilor pentru aparținători”, a precizat Cîmpeanu.
Arafat, la Guvern: “Avionul de la Rotterdam a ajuns primul. La sosire, am primit mesaje că toţi pacienţii au ajuns în regulă. Ambii pacienţi aveau arsuri grave. Cei doi au intrat in stop cardio-respirator.
Cei de la Bruxelles, am primit mesaje că au ajuns cu bine.
Astăzi pregătim avioanele SMURD şi urmează să plece în Austria.”
A patra persoană a murit la Spitalul Floreasca.
O persoană de 30 de ani a murit la Spitalul Universitar din cauza inhalării de substanţe.
Două persoane au decedat la Spitalul de Arşi. Directorul medical al Spitalului de Arși, Cristian Nițescu, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES că unul dintre pacienți a decedat la ora 3,50, iar celălalt la 7,35.
 

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …