Wednesday , December 7 2022

Coldea, dupa 4 ore de audieri in comisie: Resping categoric toate acuzatiile la adresa mea sau a SRI

coldea

Directorul interimar al SRI, generalul Florian Coldea, a fost audiat, luni, timp de cinci ore in comisia de control parlamentar, dupa care a parasit sedinta pentru a se putea dezbate in lipsa lui raportul rezultat din ancheta interna facuta in SRI dupa dezvaluirile Elenei Udrea.
Inainte de a pleca de la Parlament, Florian Coldea a sustinut o scurta declaratie de presa in care a respins categoric toate acuzatiile ce i s-au adus in spatiul public.
Florian Coldea a iesit de la audieri insotit de presedintele comisiei comune de control al SRI, Georgian Pop (PSD), care a prezentat celelalte subiecte discutate, referitoare la starea de securitate in 2015, principalele riscuri si amenintari pe care SRI e pregatit sa le contracareze, implicatiile la nivelul functionarii SRI a demisiei lui George Maior, precum si posibilele implicatii asupra serviciului pe care le au acuzatiile care s-au adus in ultima vreme conducerii SRI.
Georgian Pop a subliniat inca o data ca la comisie nu s-a primit “nicio plangere, nici macar un telefon” prin care sa se solicite efectuarea unor cercetari sau sa se prezinte anumite dovezi in favoarea acuzatiilor aparute in spatiul public.
“Fiecare coleg din comisie a adresat personal toate acele intrebari necesare lamuririi afirmatiilor si acuzatiilor (…) Directorul general de securitate va prezenta comisiei raportul la zi privind verificarea interna din SRI. La propunerea dl general Coldea, de comun acord am convenit ca aceasta parte sa se desfasoare fara prezenta in sala a dl Coldea”, a mai declarat Georgian Pop.
La randul sau, Florian Coldea a facut cateva declaratii, precizand ca a pus la dispozitia comisiei toate informatiile solicitate si a raspuns la toate intrebarile adresate de fiecare membru in parte.
De asemenea, acesta a subliniat faptul ca “anul trecut a fost puternic marcat de retorica electorala”, dar atat SRI, cat si conducerea institutiei s-au situat pe pozitii de “deplina neutralitate si echidistanta politica”.
De asemenea, Florian Coldea a afirmat ca relatiile SRI cu celelalte institutii, cum ar fi DNA sau Parchetul General s-au desfasurat “strict in limitele legii si protocolului de colaborare”.
Directorul interimar al SRI a precizat ca a cerut premisiunea de a se retrage, astfel incat “directorul general pentru securitate, cel care a initiat si efectuat verificarea interna, sa poata prezenta rezultatele”.
“Resping categoric afirmatiile publice la adresa mea, denigratoare si lipsite de fundament real”, a subliniat Florian Coldea.
De asemenea, acesta a afirmat ca “orice persoana responsabila care are cunostinta de incalcari ale legii, poate si trebuie sa se adreseze” institutiilor statului, inclusiv comisiei parlamentare.
“Am asigurat membrii comisiei ca SRI isi face in continuare datoria la acelasi standarde”, a dat asigurari directorul interimar al SRI inainte de a parasi Palatul Parlamentului, fara a raspunde la intrebarile insistente ale jurnalistilor.

Vezi si

Iohannis a promulgat legea care dă puteri sporite polițiștilor locali

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care le dă puteri sporite polițiștilor locali. De …