Wednesday , July 24 2024

Coduri galbene si portocalii de ploaie, frig si ninsoare la Suceava, de miercuri seara pana vineri

Meteorologii au emis marti doua avertizari de tip cod galben si doua de tip cod portocaliu de precipitatii abundente, ninsori si vant.
cod1

Primul cod galben este valabil de marti noapte, de la ora 4, pana miercuri la ora 18:00. In intervalul mentionat, precipitatiile vor cuprinde jumatatea de sud-vest a teritoriului si cea mai mare parte a zonei de munte, precizeaza ANM.
In Banat, Oltenia, vestul si nord-vestul Munteniei va ploua, iar in zona montana vor fi mai ales ninsori. Cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp si izolat 40 l/mp.
Vantul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii si local, indeosebi in regiunile sudice si centrale, viteza la rafala va depasi 50…55 km/h.
La munte, cu precadere la altitudini de peste 1400 metri, se va depune strat nou de zapada, iar vantul va avea intensificari cu rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.
Primul cod portocaliu este valabil miercuri, de la ora 9:00 la 18:00 si vizeaza ninsori abundente, viscol in zona inalta a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului.
Aici vantul va sufla tare, cu peste 80…100 km/h, viscolind puternic zapada si reducand vizibilitatea sub 50 de metri, potrivit ANM
cod2Cand expira aceste doua avertizari, intra in vigoare al doilea cod galben, valabil de miercuri de la ora 18:00 pana vineri dimineata la ora 10:00.
In intervalul mentionat, temporar vor fi precipitatii mai ales in sudul, centrul si estul teritoriului, iar in dupa-amiaza zilei de joi (20 aprilie) si in noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrange catre est.
In aceste zone, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse, indeosebi in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, 50…60 l/mp, informeaza ANM.
La munte va continua sa ninga si se va depune strat de zapada. In restul tarii va ploua, iar incepand din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), in Moldova si pe arii mai restranse in Maramures, Transilvania si trecator in zona deluroasa din sud se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.
Vantul va avea intensificari temporare indeosebi in regiunile estice si sud-estice, unde vitezele la rafala vor atinge 50…60 km/h.
Meteorologii atrag atentia intr-o nota speciala ca vremea va deveni deosebit de rece pentru aceasta perioada in toate regiunile.
Al doilea cod portocaliu este valabil de miercuri de la ora 19:00 pana vineri la 6:00 dimineata. Fenomenele vizate sunt ninsori abundente si local viscolite in zona montana, mai exact in Carpatii Meridionali si Orientali, unde se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari cu rafale de 60…70 km/h si peste 80…90 km/h, pe creste.

Vezi si

Marcel Ciolacu: Vom negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în ținta de deficit de 3%

România va negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în …