Codrin Ștefănescu, despre cum face evaluarea miniștrilor: „Verificăm câte conferințe de presă au făcut și care a fost ratingul”

reportersite
10 octombrie 2018, 13:36

Codrin Ștefănescu a declarat, pentru G4Media, că evaluarea miniștrilor cabinetului Dăncilă, în vederea unor posibile remanieri, va fi încheiată „cel târziu duminică”. Secretarul general adjunct al PSD a afirmat că sunt trei tipuri de evaluări la care sunt supuși miniștrii și că le va fi analizată inclusiv prestația la conferințele de presă, precum și ratingul emisiunilor televizate la care au participat.

„Sunt trei tipuri de evaluări. O evaluare o face prmierul Dăncilă la Guvern. A doua evaluare o facem la partid pe tot ce înseamnă programul de guvernare, vedem toate schemele și graficele. Noi avem măsurile pe săptămâni, nu pe luni. Miniștrii explică de ce au întârziat, de ce o anumite măsură sau lege a fost întârziate. Unele se justifică, actele nu. Această evaluare de la partid pleacă la primul ministru”, a spus Codrin Ștefănescu pentru G4Media.

„A treia evaluare pe care o face tot partidul este legată de promovarea mesajelor către mass media. Câte conferințe de presă au făcut, care a fost ratingul, câte comunicate de presă au dat, la câte întrebări au răspuns din partea mass media, la câte emisiuni au participat, cu grafice, și au explicat ce au făcut. Toată această monitorizare de media merge tot la primul ministru, care va avea trei dimensiuni: analiza pe care o face singură, analiza programului de guvernare făcută de partid și analiza pe presă. Premierul vine cu concluzia în CEX și discutăm pe fiecare în parte”, a adăugat Ștefănescu.

Potrivit G4Media, în PSD există deja nemulțumiri cu privire la modul în care sunt făcute aceste evaluări, dar și pentru că din grupul de evaluare face parte Codrin Ștefănescu, pe care liderii PSD din teritoriu nu îl consideră un reprezentant legitim al partidului.