Sunday , January 29 2023

Cod ROSU si PORTOCALIU de inundatii pentru ziua de joi

inundatii

Institutul Naţional de Hidrologie a emis, joi, mai multe atenţionări de inundaţii pentru râurile din judeţele Caraş-Severin,Timiş, Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman.
Mai multe râuri din judeţele Caraş-Severin şi Timiş se află, joi, sub cod ROŞU de inundaţii, conform unor avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod roşu de inundaţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, valabilă până vineri după-amiază.
COD ROŞU, valabil în intervalul 31.07.2014 ora 10:15 – 31.07.2014 ora 21:00
Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, în următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele Moraviţa şi Bârzava din judeţul Timiş.
Cu probabilitate şi severitate mai mare fenomenele se pot produce în bazinul hidrografic Moraviţa.
COD ROŞU, valabil în intervalul 31.07.2014, ora 10:45 – 31.07.2014, ora 21:00
Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Cernovăţ, afluent al Caraşului din judeţul Caraş Severin.
În următoarele ore fenomenele se pot produce şi pe alţi afluenţi ai Caraşului.
 

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …