COD ROSU de vreme extrema pentru sase judete. Urmeaza 7 ore de viscol violent

reportersite
29 ianuarie 2014, 13:11

viscolAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis COD ROŞU de viscol pentru şase judeţe ale ţării: Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Buzău şi Brăila, valabil între orele 15-22. În acest interval de timp sunt aşteptate intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km pe oră, ninsori abundente, zăpada va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea va fi aproape zero.
 
Potrivit ANM, pe Marea Neagră este furtună puternică.

Premierul a mers miercuri dimineaţă la ANM împreună cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, unde s-a analizat posibilitatea emiterii codului roşu pentru 6 judeţe după orele prânzului. Directorul ANM, Ion Sandu, a estimat drept foarte probabilă constituirea tuturor condiţiilor pentru cod roşu în cursul după-amiezii.

„După-amiază, probabilitatea să se întrunească cele trei condiţii pentru instituirea codului roşu este foarte mare”, a declarat Ion Sandu, directorul ANM. Astfel, stratul de zăpadă ar putea ajunge la 50 de centimetri, intensitatea vântului va atinge 80 km/h, iar cantitatea de precipitaţii pe metru pătrat ar putea ajunge la 15 litri pe oră.

„Eu am încredere în faptul că viscolul acesta se opreşte mâine la prânz. Nu va mai fi la fel de durată ca anteriorul, dar este foarte puternic în această după-amiază. Populaţia trebuie să înţeleagă că atunci când este Cod Portocaliu nu trebuie să plece la drum dacă vrea să se protejeze. Astăzi (miercuri, 29 ianuarie 2014, n.r.) va fi foarte rău”, a afirmat Sandu.

Judeţele care se vor afla sub COD ROŞU de viscol sunt Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Buzău şi Brăila.