Friday , May 31 2024

COD ROSU DE INUNDATII PRELUNGIT in trei judete, pana joi dimineata

inundatii

Codul roșu de inundații a fost prelungit până mâine dimineață la ora 8:00, în județele Olt şi Argeş şi Teleorman.
Potrivit noii avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, se menţine şi se extinde avertizarea cod roşu, începând de miercuri, ora 08.00, pe Vedea şi pe afluentul său Cotmeana, din judeţele Olt, Teleorman şi Argeş. Pe cele două râuri pot fi depăşite cotele de pericol, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior.
Râurile Gilort, în amonte de staţia hidrologică Târgu Cărbuneşti (judeţul Gorj), Lotru (judeţul Vâlcea), Olteţ şi afluentul său Cerna (judeţele Gorj, Vâlcea şi Olt) au fost sub avertizare cod roşu de inundaţii, de marţi, ora 23.00, până miercuri, la ora 09.00.
În continuare, până astăzi la ora 14:00, rămâne în vigoare un cod portocaliu de inundații în județele Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Dolj, Dâmbovița și Ilfov.
Şi traficul a fost dat peste cap. Un tren a deraiat, iar mai multe drumuri s-au rupt. De departe, cea mai gravă situaţie a fost în judeţele Argeş, Olt şi Vâlcea, unde este în continuare cod roşu de inundaţii, până astăzi la ora 9:00.
Hidrologii spun că s-au atins valori istorice pe mai mulţi dintre afluenţii Oltului. În unele zone au căzut chiar şi 180 de litri pe metru pătrat.
De la ministerul de interne au plecat ajutoare de urgenţă în zonele afectate: peste 8.000 de kilograme de conserve, mai bine de 24.000 de litri de apă, dar şi pături şi saltele.

Vezi si

Ministerul Educației majorează sumele asistenților de la examenele naționale, definitivat și titularizare

Ministerul Educaţiei propune majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi …