Friday , May 31 2024

COD ROŞU de INUNDAŢII, EXTINS PÂNĂ VINERI. VEZI zonele afectate!

cod rosu

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor -INHGA- extinde până vineri la prânz avertizarea Cod Roșu de inundații pe râul Vedea și pe afluentul său Cotmeana din județele Olt, Teleorman și Argeș, dar şi pentru râul Lotru şi zone şi Caraş Severin, Mehedinţi şi Dolj. În dimineaţa zilei de joi, un NOU COD ROŞU de fenomene imediate a fost instituit pentru râuri din Timiş. CODUL ROŞU a fost PRELUNGIT, până vineri seara.
Avertizarea hidrologică este valabilă între 31.07.2014 ora 12:00 – 01.08.2014 ora 21:00.
COD GALBEN
– Pe afluentii Muresului din judetul Hunedoara, afluentii Oltului din judetul Sibiu, Jiu sector aval Rãcari (judetul Dolj), Oltet curs inferior (judetul Olt), Olt aval confluenta cu râul Lotru (judetele Vâlcea si Olt), Vedea sector aval Vãleni, Teleorman aval Tãtãrãstii de Sus (judetul Teleorman), Neajlov aval Vadu Lat, Arges curs mijlociu si inferior si afluentii sãi de pe acest sector, Dâmbovita curs superior si mijlociu (judetele Arges, Teleorman, Dâmbovita, Ilfov si Giurgiu).
– Scurgeri importante pe versanti, torenti si pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si în alte bazine hidrografice mici din judetul Arad.
COD PORTOCALIU
– Pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega aval Fãget, Timis curs mijlociu si inferior (judetele Caras Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu si afluentii sãi din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, Oltet superior si mijlociu si afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Vâlcea, Gorj, Dolj, Olt si Arges, Vedea bazin superior amonte Vãleni, Teleorman amonte Tãtãrãstii de Sus (judetele Arges, Olt si Teleorman), afluentii mici ai râului Vedea din judetul Teleorman, bazinul superior al Argesului (judetul Arges) si pe Neajlov amonte s.h. Vadu Lat (judetele Arges, Dâmbovita si Giurgiu).
– Scurgeri importante pe versanti, torenti si pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si în alte bazine hidrografice mici din judetul Hunedoara.
COD ROSU
– Pe râurile din bazinele hidrografice: Bega superioarã amonte Fãget, Timis superior si afluentii mici ai Timisului din bazinul mijlociu si inferior, Bârzava, Moravita, Caras, Nera, (judetele Caras Severin si Timis), Cerna (judetele Gorj si Caras Severin), Drincea, Desnãtui (judetele Mehedinti si Dolj), Lotru (judetul Vâlcea).
– Scurgeri importante pe versanti, torenti si pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundatii locale severe se pot produce si în alte bazine hidrografice mici din judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Vâlcea.
 

Vezi si

Ministerul Educației majorează sumele asistenților de la examenele naționale, definitivat și titularizare

Ministerul Educaţiei propune majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi …